M-am nascut in martie 1969, m-am angajat in septembrie 1987, cand pot sa ies la pensie?

Conform Cap IV, Sectiunea 1 din Legea Pensiilor:

SECTIUNEA 1

Pensia pentru limita de varsta

Art. 52. Pensia pentru limita de varsta se cuvine persoanelor care indeplinesc, cumulativ, la data pensionarii, conditiile privind varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare sau in specialitate, dupa caz, prevazute de prezenta lege.

Art. 53. (1) Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.

(2) Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului minim de cotizare, cf. esalonarii prevazute in anexa nr. 5.

(3) Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

Pentru mai multe detalii, va recomandam sa consultati textul integral al Legii Pensiilor si, de asemenea, Anexa nr. 5 care poate fi descarcata de aici.

In situatia in care doriti sa obtineti mai multe informatii despre situatia dvs., va sugeram sa va adresati unui reprezentant al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


emiliano , acum over 11 years
  (299)   (281)

am inchiriat un apartament la un cuplu cu 3 copii timp de 4 LUNI ..cand scade contractul ii pot da afara fara nici o problema din moment ce nu au platit inca prima chirie???????'
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »