Doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in situatia in care beneficiez de indemnizatie de somaj de 4 luni iar din septembrie ma voi angaja. Multumesc.

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111 din 8  decembrie 2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art 2.

(1) Incepand cu data de 1 Ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficiar optional de urmatoarele drepturi:

(a) Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;

(b) Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. (a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3400 lei.

(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. (b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1200 lei.

[…]

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe din urmatoarele situatii:

(a) Au beneficiat de indemnizatie de somaj, syabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

[…]

Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste situatia dvs., va recomandam sa va adresati unui reprezentant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

www.efin.ro este un portal de servicii financiare care va ofera posibilitatea de a aplica online pentru produsele promovate de institutiile financiare din Romania.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


emiliano , acum over 11 years
  (299)   (281)

am inchiriat un apartament la un cuplu cu 3 copii timp de 4 LUNI ..cand scade contractul ii pot da afara fara nici o problema din moment ce nu au platit inca prima chirie???????'
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »