Am mostenit impreuna cu sora mea un apartament in Constanta in urma decesului unei matusi. Am fost impozitati majorat ca si detinatori ai inca unui imobil fata de cele in care locuim fiecare la Bucuresti in calitate de proprietari. In plus rolul fiscal a fost deschis la Constanta pe numele meu iar instiintarea de plata a sosit doar pe numele meu. Dupa parerea mea impozitarea majorata contravine Art. 252 Cod fiscal, iar deschiderea rolului pe numele meu contravine Art. 230 din Normele metodologice de la Art. 288 Cod fiscal. Cum este corect si ce pot face?

Conform Titlului IX impozite si taxe locale din Codul Fiscal 2011:

[…]

ART.252

35. Impozitul pe cladiri datorat de persoanele fizice care au in proprietate mai multe cladiri, in afara celei/celor situate la adresa de domiciliu, se majoreaza conform prevederilor art. 252 alin. (1)-(3) din Codul fiscal.

36. *** Abrogat.

37. *** Abrogat.

38. (1) O persoana fizica ce are in proprietate doua cladiri datoreaza impozit pe cladiri dupa cum urmeaza:

a) pentru cladirea/cladirile de la adresa de domiciliu, impozitul pe cladiri se determina potrivit art. 251 din Codul fiscal;

b) pentru cea de-a doua cladire, care este prima in afara celei/celor de la adresa de domiciliu, impozitul pe cladiri majorat potrivit art. 252 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal se calculeaza prin inmultirea impozitului pe cladiri, determinat potrivit art. 251 din Codul fiscal, cu 65% sau, pentru usurarea calculului, prin inmultirea cu 1,65.

[…]

Puteti consulta, de asemenea, exemplul de calcul pentru impozitul pe cladiri din Art. 252, pct. 38, alin. 2, din Codul Fiscal.

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste situatia dvs., va recomandam sa consultati Codul Fiscal 2011 si sa va adresati unitatii administrativ-teritoriale din localitatea in care se afla locuinta mostenita sau unui consultant juridic.

Puteti vizualiza lista unitatilor accesand urmatorul link - Adrese unitati fiscale.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


emiliano , acum over 11 years
  (299)   (281)

am inchiriat un apartament la un cuplu cu 3 copii timp de 4 LUNI ..cand scade contractul ii pot da afara fara nici o problema din moment ce nu au platit inca prima chirie???????'
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »