Am construit doua cladiri aflate pe o suprafata de teren aflate la aceeasi adresa. Platesc impozit pentru cea de-a doua cladire?

Conform Titlului IX Impozite si taxe locale din Codul Fiscal:

Norme metodologice Cap 2 Impozitul si taxa pe cladiri:

ART.252

51. Cladirile distincte situate la aceeasi adresa, proprietatea aceleiasi persoane fizice, nu intra sub incidenta prevederilor art. 252 din Codul fiscal.

Cap 2 Impozitul si taxa pe cladiri

ART. 252

MAJORAREA IMPOZITULUI DATORAT DE PERSOANELE FIZICE CE DETIN MAI MULTE CLADIRI

(1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat dupa cum urmeaza:

a) cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

b) cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

c) cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

(2) Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.

(3) In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.

(4) Persoanele fizice prevazute la alin. (1) au obligatia sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in raza carora isi au domiciliul, precum si la cele in raza carora sunt situate celelalte cladiri ale acestora. Modelul declaratiei speciale va fi cel prevazut prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului.

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste situatia dvs., va recomandam sa consultati Codul Fiscal 2011 si sa va adresati unitatii administrativ-teritoriale din localitatea in care se afla cladirile sau unui consultant juridic.

Puteti vizualiza lista unitatilor accesand urmatorul link - Adrese unitati fiscale.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


emiliano , acum over 10 years
  (292)   (279)

am inchiriat un apartament la un cuplu cu 3 copii timp de 4 LUNI ..cand scade contractul ii pot da afara fara nici o problema din moment ce nu au platit inca prima chirie???????'
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »