Restantele la credite au crescut in ianuarie cu 3,5%

Restantele la credite au crescut in ianuarie cu 3,5%
Stire oferita de: Stire oferita de Bloombiz.ro
Data: 7 martie 2011   Ora: 12:41

La finalul lunii decembrie 2010, soldul restantelor ajunsese la 15,03 miliarde lei, iar ponderea a fost de 6,33%. La sfarsitul anului 2009, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 3,46%.

Creditele acordate si angajamentele asumate de institutiile de credit se cifrau la sfarsitul lunii ianuarie la 268,60 miliarde lei.

La sfarsitul lunii decembrie 2010, soldul imprumuturilor era de 269,09 miliarde lei.

De asemenea, numarul de interogari ale bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare pentru debitorii potentiali cu acordul acestora a ajuns la 72.832, in scadere fata de 83.690 in luna decembrie.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) face precizarea ca datele se refera la expunerea fata de un singur debitor, expunere egala sau mai mare de 20.000 lei si reprezinta 90,8% din valoarea creditelor acordate si a angajamentelor asumate de catre sistemul bancar, conform datelor Centralei Riscurilor Bancare la 30 iunie 2010.

Suma acordata reprezinta creditul acordat sau angajamentul asumat conform contractului.

Suma acordata nu este actualizata in luna curenta pentru creditele sau angajamentele acordate in valuta raportate in lunile anterioare. 

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult