Ce se intampla cu creditul imobiliar dupa divort

Ce se intampla cu creditul imobiliar dupa divort Data: 15 aprilie 2011   Ora: 10:03

Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci vor trebui sa ceara mai intai imparteala acestora, a precizat pentru eFin.ro avocatul casei de avocatura Gilescu&Partenerii CHSH, Adrian Fenesan.

Creditorii personali pot urmari insa cota-parte determinata a debitorului lor din imobilul aflat in coproprietate, fara a mai fi necesar sa ceara imparteala.

In cazul in care unul dintre soti are credit in desfasurare insa nu-si mai achita ratele, acesta poate fi urmarit silit cu respectarea prevederilor legale din Codul de procedura civila, care se refera la salariile si veniturile obtinute in mod periodic.

Citeste si: Bancile isi pot recupera datoriile din salariile rau-platnicilor

Debitorul poate fi urmarit cu usurinta asupra bunurilor sale proprii (bunuri dobandite inainte de casatorie, prin mostenire, donatie, cu titlu de premiu etc.), dar si asupra bunurilor comune ale sotilor. In acest ultim caz, daca datoria urmarita nu reprezinta o datorie comuna a sotilor (facuta in timpul casatoriei, garantata si de celalalt sot), creditorul urmaritor, in speta banca, poate solicita instantei de judecata sa dispuna partajul judiciar al bunurilor comune si apoi continuarea executarii silite asupra bunurilor (sau parte din acestea) obtinute in acest mod, spune Adrian Fenesan.

Potrivit avocatului, daca sotii au luat impreuna un credit, apoi au divortat si nu l-a mai platit niciunul, banca poate urmari silit pe oricare dintre ei, chiar si pentru intregul debit, iar fostul sot care este nevoit sa achite si datoria celuilalt sot poate sa se intoarca pe calea actiunii in regres impotriva celuilalt sot pentru partea din datorie care-i revine.


 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult