Bancile locale isi vand la recuperatori restantele datornicilor

Bancile locale isi vand la recuperatori restantele datornicilor
Stire oferita de: Stire oferita de Ziare.com
Data: 9 martie 2011   Ora: 15:29
Opt din zece banci care activeaza pe piata din Romania vand sau urmeaza sa vanda din creantele lor restante catre recuperatori. Opt din zece banci care activeaza pe piata din Romania vand sau urmeaza sa vanda din creantele lor restante catre recuperatori.

Daca la noi in tara procentul bancilor care recurg la aceasta procedura a ajuns la 83%, in Europa Centrala, acesta se ridica la 80%, se arata intr-un studiu Roland Berger Strategy Consultants in parteneriat cu European Financial Management and Marketing Association (EFMA).

"Majoritatea bancilor din ECE recurg la vanzarea de creante pentru a reduce riscurile, a echilibra bilantul, ca masura de ultima instanta in cazul in care revenirea economica ramane fragila sau, pur si simplu, ca o strategie alternativa de a elibera rapid resurse", spune Hendrik Bremer, partener Roland Berger Strategy Consultants.

Prima faza de recuperare a creantelor este in general gestionata in cadrul bancii, in timp ce doua treimi dintre jucatorii din regiune si 85% din Romania externalizeaza cel putin partial recuperarea restantelor mai vechi.

Cele mai intalnite forme de comunicare cu clientii restanti sunt telefonul si scrisoarea, dar instrumentele mai eficiente din punct de vedere al costurilor, precum SMS-ul sau posta electronica sunt din ce in ce mai utilizate.

P.B.
 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult