In 2012, primele oferte de credite atractive in lei

Anca Bidian - Kiwi Finance

In 2012, primele oferte de credite atractive in lei Data:14 noiembrie 2011   Ora: 14:18

Noul regulament privind creditele pentru populatie va duce la accesarea unor sume mai mari in moneda nationala comparativ cu alte valute, in timp ce reducerea dobanzii de referinta poate reprezenta un semnal de descrestere a ratei dobanzilor, indicand posibilitatea ca in 2012 sa vedem pentru prima oara oferte de credite atractive in moneda nationala, a spus Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

In plus, nivelul foarte scazut al cererii sustine asteptarile privind scaderea costurilor sau lansarea de promotii in viitor. Totusi, reluarea creditarii va fi conditionata de restabilirea increderii, dar si de strategiile adoptate de banci pe o piata cu cerere redusa, considera Anca Bidian.

Pentru finalul acestui an, sefa Kiwi Finance este optimista cu privire la atingerea obiectivului de a ajunge la un volum de credite aprobate de 60 milioane euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut.

BNR a anuntat de curand doua masuri importante: adoptarea regulamentului privind creditele pentru populatie, care restrictioneaza semnificativ creditul in valuta, si reducerea dobanzii cheie la nivelul minim istoric de 6%. Care considerati ca vor fi efectele cumulate ale acestor masuri pe piata creditului?

Noul regulament va produce efecte incepand cu anul viitor si prin diferentierea substantiala a indicatorilor de ponderare si nivelului garantiilor va conduce la accesarea unor sume mai mari in favoarea monedei nationale decat in alte valute. Reducerea dobanzii de referinta dupa 18 luni poate fi un semnal de descrestere pentru urmatorul an atat al dobanzilor la depozite, cat si la credite. Astfel, putem vedea in 2012 pentru prima oara oferte de credite atractive in moneda nationala.

In conditiile in care se estimeaza o crestere a cererii pentru imprumuturile in lei, cum intentionati sa exploatati aceasta tendinta?

Pe langa activitatea noastra de consultanta si brokeraj pe tot portofoliul de produse bancare de creditare, vom continua sa dezvoltam si produse speciale pentru segmente tinta de clienti.

Sunt realiste asteptarile privind o reducere a dobanzilor la credite?

Nivelul cererii inca este si va fi scazut raportat la marimea si necesarul ofertei, situatie care in orice sistem economic coerent conduce ori la reduceri de costuri sau promotii ori la sofisticarea ofertei. Drept urmare consider realiste asteptarile de reducere costurilor creditelor in lei pe parcursul anului viitor.

Cererea de credite ramane in continuare foarte redusa. De ce este nevoie pentru repornirea creditarii?

Conditia esentiala pentru cresterea cererii si repornirea creditarii este restabilirea increderii. Principala provocare pentru anul viitor insa cred va fi raspunsul la intrebarea ce trebuie sa faca bancile sa-si maximizeze rezultatele din aceasta piata cu o cerere inca redusa.

Kiwi Finance si BCR au lansat o campanie promotionala in cadrul careia pot fi accesate credite de nevoi personale in lei pe o perioada de pana la 10 ani. Totodata, ati lansat si o campanie dedicata IT-istilor in care sunt acordate credite ipotecare cu un avans de 15%. Care estimati ca va fi impactul acestor campanii lansate cu putin timp inainte de implementare noilor norme de creditare?

Aceste produse au continuat strategia Kiwi din 2011 de dezvoltare a unor produse exclusive in colaborare cu partenerii nostri strategici destinate unei piete tinta bine definite. Ultimele 2 campanii isi propun tocmai sa maximizeze rezultatele inainte de implementarea noului regulament si schimbarea conditiilor de creditare.

Cu ce rezultate incheie Kiwi Finance anul 2011? Va atinge tintele pe care si le-a propus?

Pentru 2011 ne-am propus un volum de credite aprobate de 60 milioane euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut si credem ca vom atinge aceasta tinta pana la finele anului.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Interviuri asemanatoare 

Comentarii


2 comentarii


NANA , acum over 9 years
  (72)   (76)

cu pensia pe care o ai ,mai bine ati achita creditul cei 17000euro si nu te mai complica ca o refiinatare este triplu platii creditului,mai bine stringe ca pensia este buna as vrea si eu o pensie din asta caplatesc banca in zile de criza bancara nu se mai fac imprumuturi ,din contra sa dipara toate bancile parvenite si care se inbogatesc pe spinarea oamenilor de rind...............,asculta ca sint stan patitul ,nu este rautate ,dar ia aminte sfatul,dramuiti-va...............
 
Ilie Badaluta , acum over 9 years
  (96)   (95)

ma numesc ilie buna ziua.doresc sa REFINANTEZ UN CREDIT din BRD.Am o pensie prmanent totala din Spania de 758 euro lunar.Mai este de rambursat 17000 euro la creditul din BRD.Creditul este ipotecar.Doresc 30000 euro pentru a acoperi creditul si sa mai ramin cu vreo 12 sau 13 mii euro in mina.Astept un raspuns si efentual pregatirea actelor necesare.VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS PE EMAIL SAU TELEFON -0744892681
 
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Interviu cu Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu: care sunt provocarile din industria carnii din Romania in anul 2020

  Vlad Ciuburciu, directorul general Vascar, dintre principalele producții de conservare și pregătire a cărților din România, nu se ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Economisește utilizând inteligent cardul tău de credit și cumpărături

Un card bancar online îți poate aduce, în timp, economii importante. Ales cu atenție și folosit inteligent, acesta îți va ... citeste mai mult