Feedback o data pe an sau dupa terminarea unui task?Feedback o data pe an sau dupa terminarea unui task? Data:30 ianuarie 2017   Ora: 12:36

Tu cum reactionezi si cum te pregatesti pentru momentul „acela”, cand managerul te anunta ca a stabilit evaluarea performantelor? Fie ca e anuala, bianuala sau se intampla mai des, aceasta intalnire periodica cu superiorii a devenit un lucru esential in multe companii. Numai ca unii angajati au senzatia ca sunt inutile. In schimb, ar prefera sa primeasca feedback atunci cand se cuvine.

Un studiu realizat de Adobe in SUA arata partea goala a paharului in ceea ce priveste obiceiul evaluarii performantelor angajatilor: 22% dintre cele peste 1.500 de persoane intervievate au declarat ca au plans dupa ce au primit un feedback negativ, in timp ce 20% au demisionat imediat dupa ce au avut evaluarea.

Mai mult, 60% dintre cei intervievati au precizat ca evaluarile anuale sunt stresante, iar 80% dintre participantii la studiu au precizat ca prefera ca feedback-ul sa fie dat pe loc.

Am vrut sa aflam si care e situatia in Romania, cand si cum ar trebui sa fie evaluati angajatii, dar si ce poti sa faci cand primesti un feedback negativ. Asa ca am consultat cativa specialisti.

Rolul evaluarii periodice a angajatilor

Raluca Penes, HR Coordinator la compania Smartree, ne-a precizat ca rolul evaluarii performantei ar trebui sa fie acela de a  transmite un feedback angajatilor privind rezultatelor lor, de a le oferi un punct de vedere asupra activitatii intr-un interval de timp definit, de a identifica punctele forte, dar si aspectele care trebuie imbunatatite.

"Este o intalnire formala cu cei aflati in subordinea directa, care are ca scop determinarea performantelor tuturor angajatilor. Evaluarea se face pe baza comentariilor si a parerilor ambelor parti”, ne-a explicat Raluca Penes.

Exista destul de multe situatii in care prin asemenea intalniri se stabilesc planuri de cariera sau de formare profesionala.

Totusi, Raluca Penes crede ca nu trebuie sa asociem automat procesul de evaluare cu modificarile salariale. „Faptul ca un proces de evaluare poate fi urmat si de o crestere salariala, depinde de politica interna a organizatiei, dar scopul este total diferit”, a punctat aceasta.

Magnoliu Stan, consultant senior la compania Smart HR, considera ca evaluarea reprezinta o metoda buna de a masura valoarea adusa de acestia in companie. De asemenea, evaluarea are rolul de a sustine deciziile legate de recompensa financiara a salariatilor, promovarea sau sanctionarea lor.

Dar Magnoliu Stan sustine ca e foarte important ca tot procesul sa fie clar si transparent.

"Avand in vedere caaorice evaluare poate fi influentata de factori subiectivi, este importanta conceperea unui sistem de evaluare simplu, clar, corect si transparent. Astfel, rezultatele evaluarii ofera angajatorilor informatii pentru a furniza un feedback corect si constructiv angajatilor si sa poata formula pentru acettia recomandari pentru dezvoltare", a punctat acesta.

Citeste continuarea articolului pe Cariereonline.ro

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Interviuri asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai mult