Numarul clientilor Provident a crescut cu 17% in 2013

Numarul clientilor Provident a crescut cu 17% in 2013 Data: 27 februarie 2014   Ora: 11:16

Compania de credite de consum Provident Financial Romania, filiala locala a grupului britanic International Personal Finance (IPF), a depasit pragul de 300.000 de clienti activi in ultimul trimestru din 2013, in crestere cu 17% comparativ cu nivelul raportat in decembrie 2012.

In luna septembrie a anului trecut, IPF a lansat operatiunile pe piata din Bulgaria, folosind infrastructura si resursele de management deja existente in Romania. Compania are in prezent patru sucursale in Bulgaria si aproape 200 de angajati si de agenti care deservesc circa 2.400 de clienti.

Valoarea totala a imprumuturilor emise in 2013 in ambele tari s-a apropiat de 105 milioane de lire sterline (127,5 milioane de euro), in timp ce veniturile au crescut la 67 de milioane de lire sterline (peste 81 de milioane de euro). Profitul operational brut al Provident Financial Romania, conform standardelor internationale de raportare financiara IFRS, a fost de 5,6 milioane de lire sterline (circa 6,8 milioane de euro). Investitiile in lansarea si extinderea operatiunilor in Bulgaria s-au ridicat la 2,5 milioane de lire sterline (peste 3 milioane de euro).

In 2013, compania a deschis puncte noi de lucru in judetele Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Caras-Severin, Tulcea si Salaj.

Grupul IPF a anuntat pentru 2013 o crestere cu 7% a numarului de clienti, ajungand la aproape 2,6 milioane in cele opt tari unde este prezent. Valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup a depasit anul trecut pragul de 1 miliard de lire sterline (peste 1,2 miliarde de euro), in crestere cu 15% fata de anul precedent, in timp ce veniturile IPF au fost de aproximativ 747 de milioane de lire sterline (circa 907 milioane de euro), cu 11% mai mult decat in 2012. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune si una dintre cele mai puternice 250 de companii internationale listate la Bursa din Londra.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult