Biletele WizzAir, mai scumpe din 25 martie

Biletele WizzAir, mai scumpe din 25 martie Data: 23 februarie 2012   Ora: 17:21

Operatorul aerian low-cost Wizz Air va scumpi biletele cu pana la 4%.

Motivul este reprezentat de mutarea pe aeroportul Henri Coanda, ceea ce va presupune o crestere a costurilor de operare de 25%.

Biletele cumparate deja pentru calatoriile care vor avea loc dupa data de 25 martie, nu vor suferi modificari ale pretului.

"Vom sta pe Otopeni pana cand va aparea alt aeroport in zona. Nu avem ce face. Am auzit zvonuri cum ca s-ar putea construi alt aeroport pentru Bucuresti. Oricum, este pentru prima data in istoria companiei cad suntem mutati de pe un aeroport secundar pe unul principal. De regula se intampla invers", a mentionat directorul financiar al Wizz Air.

Si principalul rival al Wizz Air, Blue Air, se va muta pe Otopeni din 25 martie, insa nu va scumpi biletele.

"Mutarea pe Otopeni a fost gandita din timp de administratia celor doua aeroporturi (Baneasa si Otopeni).Nu e mutare foarte brusca. In Baneasa pana acum doi ani existau tarife diferentiate, existau multe reduceri in functie de numarul de aterizari, de numarul de pasageri imbarcati, etc.

Toate aceste facilitati au fost scoase din contractele de operare cu liniile aeriene. Mai mult, taxele de navigatie aeriana terminala in momentul de fata, incepand cu 2010, sunt cu 60-70% mai mari decat pe Otopeni.

Deci tot procesul acesta a fost gandit din timp, astfel incat nu exista nici un fel de beneficiu in momentul de fata din punct de vedere al costurilor sa ramanem pe Baneasa, decat ca este un aeroport in Bucuresti, in contextul in care sunt anuntate noi mariri de taxe pe Baneasa incepand cu 1 aprilie", a spus Cristian Buciu, directorul operational al Blue Air.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult