Agricultura romaneasca, un domeniu competitiv in 2014?

Agricultura romaneasca, un domeniu competitiv in 2014? Data: 18 februarie 2014   Ora: 12:52

Medien Conferences organizeaza in data de 6 martie 2014 cea de-a sasea editie a evenimentului Romanian Agribusiness Conference, o intalnire dedicata dezbaterii pe teme de actualitate din agricultura romaneasca.

Agricultura este si in 2014 una dintre provocarile anului, atat in ceea ce priveste recolta, in crestere cu 60% in 2013, dar si in privinta profitabilitatii domeniului si a atractivitatii pentru investitori. In 2014, modificarile legislative vor continua in sensul simplificarii birocratiei in accesarea de fonduri si in strategia Politicii Agricole 2014-2021, aducand noi beneficii agricultorilor. In plus, exporturile in tarile arabe deschid noi oportunitati de business care atrag atentia asupra potentialului agricol din tara noastra.

Printre subiectele de dezbatere propuse in cadrul conferintei Romanian Agribusiness Conference se afla directiile principale de dezvoltare a agriculturii romanesti; master-planul in agricultura, ajutoarele de stat disponibile pentru agricultura din Romania; bugetul multianual, dezvoltarea filierei agroalimentare din zonele rurale, perspectivele dezvoltarii agricole bio.

Pentru cea de-a doua sesiunea a evenimentului, vor fi atinse noutatile Politicii bugetar-fiscale pentru 2014 in agricultura; solutii financiare de sprijin a agriculturii, TVA, taxarea inversa, sistemul de monitorizare si de colectare, Fondurile mutuale, microcreditrea, certificatele de depozit, Instrumente de garantare a creditelor in sectorul agricol, Creditarea in agricultura; criterii de eligibilitate bancara, Leasing-ul in agricultura; garantii necesare.

Formatul evenimentului propune o discutie libera, generatoare de dezbateri si solutii pentru imbubatatirea procedurilor realizate in procesele agricole intre agriculotori, producatori de cereale, erbicide, pesticide şi produse agro-chimice si reprezentanti ai institutiilor, reprezentanti ai bancilor, asociatilor si agentiilor din industria agricola, companiilor FMGC si distribuitorilor.

Romanian Agribusiness Conference va avea loc pe 6 martie 2014 la Hotel InterContinental Bucuresti.

Partener: Fondul de Garantare a Creditului Rural

Parteneri media: Romania Libera, Manager Express, Efin, Business 24, Ziare.com, Calendar evenimente, Lumea Satului, Agrias, Eco-Ferma, Agrinet.ro.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult