1 din 5 romani considera mediul economic oportun pentru lansarea unei afaceri

1 din 5 romani considera mediul economic oportun pentru lansarea unei afaceri Data: 13 noiembrie 2013   Ora: 15:05

Unul din cinci romani considera contextul economic actual oportun pentru deschiderea unei afaceri, arata un studiu efectuat de Novel Research la initiativa Provident Financial Romania.

Astfel, 10,4% dintre romani sustin ca au in plan sa porneasca o afacere in urmatorul an, iar alti 2,4% au demarat deja actiunile necesare pentru infiintarea propriei firme. Peste un sfert sunt de asemenea interesati si pregatiti sa devina antreprenori, insa nu cred ca vor realiza acest lucru in decurs de un an, arata studiul efectuat in perioada 9-21 octombrie 2013 pe un esantion de 1.012 respondenti.

Aproximativ 37% dintre respondenti au experimentat antreprenoriatul, insa doar 12,2% sunt activi prezent, releva studiul. 4 din 10 romani au in plan sa devina antreprenori in urmatoarea perioada, iar din punct de vedere al entitatii juridice, aproape jumatate (47,5%) dintre ei ar alege PFA, aproximativ 32% ar opta pentru SRL, in timp ce numai 0,8% se gandesc la o societate pe actiuni.

28% dintre respondenti considera ca pornirea unei afaceri presupune o investitie de pana la 15.000 de lei si 1 din 4 romani spun ca ar apela la o institutie financiara daca ar avea nevoie de bani pentru demararea sau dezvoltarea unei afaceri. Aproximativ jumatate din cei chestionati plaseaza investitia pentru inceperea unei afaceri intre 15.000 si 50.000 de lei, iar 24,3% considera ca este nevoie de o finantare de peste 50.000 de lei. 24,2% dintre romani ar obtine aceasta investitie din imprumuturi la prieteni sau membri ai familiei, 22,1% ar apela la programe guvernamentale si 20,7% la fonduri de investitii pentru afaceri.

Investitia in propria afacere este considerata printre cele mai avantajoase din economie de catre 46,7% din romani. Putin peste jumatate considera profitabile si investitiile in aur si argint, iar aproape 47% au aceeasi parere despre investitiile imobiliare. Depozitele bancare se situeaza abia pe locul al patrulea in clasamentul investitiilor atractive pentru romani, cu 36,6% dintre respondenti care au sau sunt interesati sa deschida depozite, urmate de obligatiunile de stat (20%), fondurile de investitii (14,2%) si investitiile la bursa (10,1%).

„Studiul confirma inca o data importanta investitiilor in educatie financiara si antreprenoriala, una dintre prioritatile strategiei Provident pentru dezvoltare durabila. Suntem implicati in programe menite sa imbunatateasca nivelul de cunostinte financiare si antreprenoriale ale romanilor inca din 2008. Pe baza experientei acumulate – atat in Romania, cat si la nivel de grup - si tinand cont de rezultatele studiului Novel, lansam astazi impreuna cu partenerii nostri centrul de resurse online www.SigurantaFinanciara.ro si programul cu acelasi nume”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial Romania si Bulgaria.

Educatia antreprenoriala este una dintre nevoile principale ale antreprenorilor din Romania, considera aproape 10% dintre participantii la studiul realizat de Novel Research pentru Provident Financial Romania, alaturi de un sistem de taxare mai relaxat si o legislatie mai flexibila.

Platforma ofera informatii financiare relevante, explicate pe intelesul tuturor, contine calculatoare inedite de buget, de economii, de investitii, de studii sau de inflatie si pune la dispozitia publicului experti din domeniu deschisi sa raspunda intrebarilor pe care le-ar putea avea cei dornici sa-si gestioneze mai bine bugetul sau sa avanseze in cariera, potentialii antreprenori sau cei care au deja propria afacere.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult