Visa s-ar putea retrage din Ungaria

Visa s-ar putea retrage din Ungaria Data: 14 decembrie 2012   Ora: 09:00

Visa Europe ia in calcul posibilitatea retragerii din Ungaria, in contextul in care afacerile s-au redus considerabil ca urmare a diminuarii comisionelor interbancare percepute de banci la plata cu cardul, transmite Budapeste Business Journal.

Oficialii Visa i-au transmis intr-o scrisoare secretarului de stat din cadrul Ministerului Economiei, Gyula Pleschinger, ca a fost pregatita o strategie pentru retragerea companiei din Ungaria.

Numarul cardurilor Visa din Ungaria a scazut cu o treime in doar un an si jumatate, la aproximativ un milion de unitati.

Visa a redus comisionul interbancar, taxa platita de obicei de banca comerciantului catre banca titularului de fiecare data cand un card este folosit, la 0,2% in urma unei decizii a Consiliului Concurentei din Ungaria, care a amendat in 2008 operatorii de plati si bancile cu 1,9 miliarde forinti dupa constatarea unor activitati de tip cartel.

MasterCard, care controleaza peste 80% din piata cardurilor bancare din Ungaria, a redus comisionul interbancar la 0,6%.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult