UE: IMM-urile pot restabili cresterea economica in Europa

UE: IMM-urile pot restabili cresterea economica in Europa Data: 15 octombrie 2012   Ora: 14:07

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Europa continua sa depuna eforturi in vederea redresarii si au potentialul de a restabili cresterea economica in zona, arata Raportul pentru 2012 privind analiza performantelor IMM‑urilor publicat de Comisia Europeana.

Astfel, cele 20,7 milioane de IMM-uri reprezinta peste 98% din totalul intreprinderilor europene si angajeaza peste 87 de milioane de persoane. Cea mai mare parte a IMM‑urilor (92,2%) este reprezentata de microintreprinderi, care numara mai putin de zece angajati. Se estimeaza ca IMM-urile reprezinta 67% din totalul locurilor de munca si 58% din valoarea adaugata bruta.Pana in prezent, IMM-urile s-au redresat in foarte putine tari, cu economii in crestere (Austria, Germania).

In majoritatea statelor membre, IMM-urile nu au reusit sa revina la nivelurile din perioada anterioara crizei. Aceasta situatie se datoreaza deteriorarii accesului companiilor mici si mijlocii la finantare din ultima perioada, un numar semnificativ al acestora neobtinand imprumuturile solicitate de la banci.

Statele membre ale UE reactioneaza la problemele IMM-urilor.

Numarul masurilor de politica nationala menite sa sprijine IMM-urile a crescut in mod constant in ultimii ani, in 2011 fiind adoptate cu 38 % mai multe masuri decat in 2010. O atentie deosebita a fost acordata unor aspecte precum:

- promovarea spiritului antreprenorial (reprezentand 18% din totalul masurilor de politica);

- promovarea imbunatatirii competentelor si incurajarea inovarii in IMM-uri (16%);

- imbunatatirea accesului la finantare (15%).

Cu toate acestea, punerea in aplicare a unor masuri de sprijin pentru IMM-uri este neuniforma, unele masuri fiind inca ignorate de un numar important de tari, cum ar fi facilitarea acordarii unei a doua sanse antreprenorilor care au esuat o data sau luarea in considerare a caracteristicilor intreprinderilor mici la elaborarea legislatiei.

In ultima perioada, Banca Europeana de Investitii a acordat imprumuturi de milioane de euro bancilor din Romania pentru creditarea proiectelor initiate de catre intreprinderile mici si mijlocii.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult