Semnale negative privind zona euro

Semnale negative privind zona euro Data: 31 octombrie 2013   Ora: 11:16

Raportul Eurostat privind rata somajului la nivelul celor 17 state membre euro indica o inrautatire considerabila a conditiilor din piata muncii pe parcursul lunii septembrie.

Astfel, numarul de someri se situeaza la 12,2% din populatia apta de munca, un nivel record. "Ultimele date cu privire la evolutia economiei in zona euro confirma o usoara inrautatire a situatiei, in conditiile in care saptamana curenta si cea anterioara ne-au oferit alte sustineri in acest sens. Astfel, indicii PMI (Purchasing Managers Index) privind zona euro, publicati saptamana trecuta, s-au situat total sub asteptarile investitorilor. Sectorul de servicii are cel mai mult de suferit, mai ales in Franta, economia care arata probleme inclusiv pe sectorul manufacturier, indicele PMI corespunzator ramanand sub nivelul limita de 50 si pe parcursul lunii octombrie", a aratat Cosmin Enache, Director General Adjunct al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest.

Germania- rezultate slabe, dar ofera in continuare siguranta investitorilor

Germania, cea mai mare economie din punct de vedere al PIB din cele 17 state ale zonei euro, arata semnale negative. Se observa o scadere a volumului vanzarilor retail cu 0,4% in septembrie fata de luna anterioara, presiuni deflationiste (indicele preturilor de consum publicat la valoarea de -0,2%) si o crestere a numarului de someri mai mare decat estimarile pietei, desi rata somajului nu s-a modificat.

De asemenea, in ceea ce priveste Germania, indicele de incredere a consumatorilor, publicat de institutul GfK privind noiembrie, s-a pozitionat sub asteptarile pietei, iar indicele de sentiment in sectorul privat publicat de institutul IFO in octombrie a fost sub valoarea inregistrata in luna anterioara. "Cu toate acestea, in continuare Germania ofera siguranta pentru investitori, randamentul cerut pentru titlurile de stat cu scadenta de 10 ani fiind in scadere la 1,71%, iar statul reusind sa atraga fonduri cu 70% peste nivelul propus", a precizat Cosmin Enache.

Investitorii asteapta raspunsurile BCE

Investitorii vor urmari raspunsul Bancii Centrale Europene, asteptand implementarea numeroaselor "unelte-suport" pe care guvernatorul Mario Draghi le-a enumerat pe parcursul ultimelor sedinte de politica monetara.

"Spatiu pentru o noua relaxare a conditiilor monetare exista, agregatul monetar M3 crescand cu 2,1% in luna septembrie, fata de 2,3% crestere anterioara. Un aspect care nu trebuie neglijat este reprezentat de deprecierea monedei americane din ultima perioada, euro avansand in acest context, iar exporturile europene avand astfel de suferit. Va fi foarte interesanta de urmarit pozitia BCE la urmatoarea sa sedinta, mai ales ca ultimele estimari oferite publicului sugerau o revenire a cresterii economice in zona euro in trimestrul IV al acestui an", a aratat Cosmin Enache.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult