Semnale negative privind cele mai mari economii din Zona Euro

Semnale negative privind cele mai mari economii din Zona Euro Data: 7 mai 2013   Ora: 14:32

Rezultatele privind productia industriala din Franta si comenzile de productie din Germania constituie in ansamblul lor semnale negative pentru reluarea cresterii economice in cele mai mari economii din Zona Euro, astfel incat creste probabilitatea unor alte revizuiri negative privind economia din regiune in acest an, a aratat Catalin Busa, director general al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest.

Astfel, comenzile de productie din Germania au crescut in martie cu 2,2% fata de februarie, cand au avansat tot cu 2,2% comparativ cu ianuarie. "Ca evolutie recenta, vestile par a fi bune, dar la nivel anual, lucrurile stau diferit: comenzile de productie au scazut in martie si februarie 2013 fata de aceleasi luni din 2012 (cu 0,4% si, respectiv, 0,2%). In acelasi timp, comenzile de productie trebuie privite inclusiv in contextul somajului: numarul de someri din Germania a inregistrat in aprilie a doua luna consecutiva de usoara crestere; ca pondere nu a fost o crestere mare, dar semnalul este negativ", a precizat Catalin Busa.

Pe de alta parte, productia industriala din Franta a scazut in martie cu 0,9% comparativ cu februarie, cand a inregistrat un plus de 0,8%; in ianuarie, productia industriala franceza a marcat un declin de 0,8%. Deficitul Frantei, a doua mare economie a zonei euro, a scazut anul trecut de la 5,3% din PIB in 2011 la 4,8%, dar peste tinta de 4,5% anuntata de guvernul francez, in timp ce somajul este la cota record de 11%, conform estimarii Eurostat pentru luna martie.

Economia germana s-a contractat cu 0,6% in ultimul trimestru din 2012, iar cea franceza incearca sa reintre pe o panta de crestere economica, dupa o scadere de 0,3% in ultimul trimestru din 2012 si stagnare la nivelul intregului an trecut.

Revizuirile negative raman probabile in continuare

"Vanzarile retail au scazut in Zona Euro, iar inflatia s-a inscris pe panta periculoasa, astfel incat a ajuns la 1,2% in aprilie, de la 1,7% in martie si 1,8% in februarie; inflatia si preturile in scadere indica cerere in scadere, care se va reflecta in continuare intr-un nivel redus al productiei industriale", a spus Busa.

Comisia Europeana a revizuit in scadere prognozele pentru 2013 si anul viitor in ceea ce priveste evolutia economiei din Zona Euro: scaderea economica din acest an va fi mai mare decat cea estimata anterior (respectiv 0,4%), iar cresterea de anul viitor- mai mica (1,2% in loc de 1,4%).

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult