Ritmul de crestere in pietele emergente incetineste

Ritmul de crestere in pietele emergente incetineste Data: 25 octombrie 2012   Ora: 13:32

Desi mediul economic global s-a deteriorat de la inceputul acestui an, afectand previziunile privind exporturile din pietele cu crestere rapida si capacitatea lor de a atrage investitii straine directe – acesta este doar un fenomen temporar, potrivit raportului trimestrial al Ernst & Young “Rapid-Growth Markets Forecast”.

In pofida unor previziuni negative pentru anul in curs si anul viitor pentru 25 dintre tarile emergente de top, acestea par pregatite sa recupereze rapid decalajele in 2013. Revenirea va fi impulsionata atat prin programe de investitii in infrastructura, mai ales in Asia, cat si prin cresterea cererii din partea consumatorilor interni, ceea ce va putea contrabalansa mediul extern fragil. Totodata, majoritatea economiilor cu crestere rapida au in plan relaxarea politicilor pentru a impulsiona, pe mai departe, cresterea. Aceasta previziune este determinata de riscul privind cresterea pretului bunurilor, care ar putea genera noi presiuni inflationiste.

Economiile pietelor emergente vor creste, cel mai probabil, cu 4,6% in acest an si cu 5,6% in 2013.

Raportul Ernst & Young indica faptul ca ratele de crestere se vor accelera in urmatorii doi ani, atat timp cat timp economia zonei euro se stabilizeaza, revenirea economiei SUA se reaseaza iar tarile cu economii cu crestere rapida vor continua sa-si relaxeze politicile monetare.

Vedetele in ascensiune

Avansul lent din economiile dezvoltate ofera mediului de afaceri oportunitatea de a dezvolta strategii pentru pietele cu crestere economica rapida, care se bucura de un potential exceptional. Conform raportului, tari precum Indonezia, Turcia si Vietnam au cel mai bun potential de crestere, alaturi de India si China. Se estimeaza ca toate cele cinci tari urmeaza sa-si dezvolte economiile cu cel putin 5% anual, in urmatorii 25 de ani.Acestea au piete domestice mari, tendinte demografice favorabile si venituri pe gospodarie in crestere. Se preconizeaza, de asemenea, ca ele vor contribui cu un procent mult mai mare la produsul intern brut global in urmatorul sfert de deceniu.

Conform previziunilor pe 25 de ani, tarile BRIC - Brazilia, Rusia, India si China – se vor numara printre primele sase cele mai mari economii ale lumii. Indonezia va fi in top 10, iar Africa de Sud si Nigeria se vor clasa printre primele 20 de tari.Turcia, Mexic, Coreea de Sud si Arabia Saudita vor urca in clasamentul celor mai dezvoltate tari.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult