Parlamentul European: tarile UE iresponsabile

Parlamentul European: tarile UE iresponsabile Data: 25 iunie 2012   Ora: 10:35

Negocierile cu Consiliul UE despre legislatia privind dezvaluirea informatiilor aferente conturilor publice regionale si nationale au fost suspendate.

Echipa de negociatori din partea Parlamentului European a fost condusa de raportoarea britanica Sharon Bowles.

Intr-un comunicat de presa al institutiei se arata ca unele gruverne din Uniunea Europeana "sunt incredibil de oarbe fata de lectiile de baza reiesite din criza datoriilor suverane".

Bowles a declarat ca "in timp ce ministrii de finante europeni discuta mijloacele de solutionare a crizei, statele membre refuza simultan sa predea date esentiale privind pensiile si falimentele bancare".

Oficialul a mai declarat ca acest refuz "face dificil de crezut ca discutiile despre viitoarea uniune bancara pot avea sanse de reusita".

Presedintia daneza a Consiliului UE a anuntat Parlamentul ca patru mari state inca se opun publicarii acestor informatii privind schemele de pensii publice, garantiile catre banci si companiile publice".

Atitudinea acestor tari este clasata drept "iresponsabila".

In plus, potrivit eurodeputatilor, pachetul de sase masuri legislative, care a fost adoptat in toamna anului trecut" cere statelor membre sa inceapa furnizarea informatiilor privitoare la responsabilitatile din sectorul public.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult