Iesirea Greciei din euro a pierdut din forta

Iesirea Greciei din euro a pierdut din forta Data: 23 iulie 2012   Ora: 08:39

Potrivit presei straine, Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, a precizat ca scepticismul privind capacitatea Greciei de a ramane in zona euro "a pierdut din forta".

El a subliniat ca "este probabil ca Grecia sa nu fie in masura sa-si respecte angajamentele.Si va spun foarte clar ca daca Grecia nu va satisface exigentele troicii, nu i se vor mai acorda fonduri".

Avertismentul a fost facut de oficialul german intr-un interviu acordat postului de televiziune ARD in care a vorbit despre asteptatul raport al troicii.

Este vorba de raportul ce va fi intocmit de Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana, in urma caruia se va lua o hotarare asupra deblocarii unei noi transe de imprumut de 31,5 miliarde de euro pentru guvernul de la Atena.

Oficialul mai este de parere ca, in cazul in care Grecia nu va mai primi ajutor extern, acest lucru ar putea sa-i determine pe greci sa considere "ca ar fi mai intelept sa paraseasca zona euro".

Reprezentantii guvernului grec se vor intalni saptamana aceasta cu cei ai troicii in incercarea de a ajunge la un acord asupra continuarii programului de austeritate pentru acordarea transei de imprumut.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult