FMI mai da inca un imprumut Irlandei

FMI mai da inca un imprumut Irlandei Data: 6 septembrie 2012   Ora: 08:31

FMI deblocheaza un nou imprumut de 920 de milioane de euro pentru Irlanda.

Fondul Monetar International a aprobat ieri plata imprumutului, in cadrul liniei de credit de 23,5 miliarde euro acordata Dublinului in 2010 pentru a evita falimentul.

Intr-un comunicat al FMI se arata ca dupa ce a evaluat situatia economica a Irlandei, consiliul de administratie al FMI a autorizat deblocarea transei de ajutor.

Este a opta de la lansarea programului, ridicand la 19,1 miliarde euro totalul imprumuturilor acordate de Fond acestei tari.

Finlanda este statul care are cel mai putin de castigat din salvarea monedei unice.Un stat mic, dar care poate pune probleme imense.

Luna trecuta, ministrul finlandez de finante, Jutta Urpilainen, a facut valuri cu afirmatia conform careia tara sa „nu va tine de euro cu orice pret si nu este in pozitia in care sa mai sustina datoriile altor state“.

Pe de alta parte, in urma cu cateva zile, ministrul de externe Erkki Tuomioja a dezvaluit ca Finlanda are cateva planuri de rezerva in cazul prabusirii euro.

Va reamintim ca Finlanda a cerut garantii in schimbul acordarii de fonduri Greciei si Spaniei.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult