Embargoul petrolier impus Iranului intra in vigoare de la 1 iulie

Embargoul petrolier impus Iranului intra in vigoare de la 1 iulie Data: 27 iunie 2012   Ora: 07:57

Uniunea Europeana a confirmat, in cadrul unei reuniuni la Luxemburg a ministrilor de externe, intrarea in vigoare la 1 iulie a embargoului petrolier impus Iranului, ca urmare a programului nuclear din aceasta tara.

Cei care vor incalca decizia vor fi privati de accesul la infrastructura de transport a SUA si a UE.

O asemenea sanctiune va izola practic Iranul de lumea externa.

Contractele privind importul de petrol iranian incheiate inainte de 23 ianuarie trebuie sa se finalizeze pana la 1 iulie se arata intr-un comunicat.

De la aceeasi data, asiguratorii europeni nu vor mai putea acoperi transportul petrolului iranian.

Seful diplomatiei britanice, William Hague a declarat, ca este important ca oficialii iranieni sa inteleaga hotararea comunitatii internationale si ca va continua sa intensifice presiunea economica in cazul in care Teheranul nu va coopera.

William Hague a afirmat ca UE este gata sa-si inaspreasca sanctiunile impotriva Iranului in urmatoarele luni in absenta unor progrese privind programul nuclear.

Iranul construieste submarine nucleare

Moscova a sustinut si sustine programul nuclear al Teheranului, insa este impotriva proliferarii armamentului atomic.

Drept urmare, negocierile sunt indreptate in directia unei dezvoltari civile a programului nuclear, fara posibilitatea dezvoltarii de arme nucleare.

In SUA va intra in vigoare legea care interzice companiilor straine ce coopereaza cu Banca Centrala iraniana sa activeze pe piata americana.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult