E-carduri pentru refugiatii sirieni din Liban, emise cu sprijinul MasterCard

E-carduri pentru refugiatii sirieni din Liban, emise cu sprijinul MasterCard Data: 11 octombrie 2013   Ora: 11:16

Programul Alimentar Mondial al Natiunilor Unite (World Food Programme (WFP) deruleaza, in Liban, un program bazat pe vouchere electronice, care va permite sutelor de mii de refugiati sirieni sa cumpere alimente si sa contribuie la cresterea economiei locale.

Astfel, pana la sfarsitul anului, aproximativ 800.000 de refugiati vor folosi aceste carduri electronice (e-card-uri) in magazinele participante din Liban, in cadrul programului desfasurat cu suport tehnic din partea MasterCard, partenerul WFP din sectorul privat.

Inceput in septembrie ca un proiect pilot pentru aproximativ 2.000 de gospodarii siriene (in jur de 10.000 de persoane) din orasul Nabatiyeh, situat in sudul Libanului, programul cardurilor electronice se va extinde treptat si in alte regiuni ale tarii, in sapamanile ce urmeaza, inlocuind voucherele de hartie ale WFP.

Familiile vor primi un card ce va fi incarcat lunar cu 27$ de persoana si poate fi folosit pentru a cumpara produse la magazinele locale participante. In acest fel, ei isi pot cumpara mancarea necesara, inclusiv produse proaspete, care nu sunt incluse in mod normal in alimentele donate.

Venind in sprijinul WFP, am dezvoltat o solutie ce imbina experienta noastra in sistemul de plati si tehnologie, cu expertiza WFP in ceea ce priveste nevoile stringente cu care se confrunta refugiatii”, a spus Basel El Tell, Market Manager pentru Levant, la MasterCard. „Este incurajator sa vedem cum cardurile electronice au un impact pozitiv asupra refugiatilor, pe masura ce initiativa se dezvolta in zona.

WFP va lansa un program similar, bazat pe carduri electronice, pentru refugiatii sirieni din Iordania, tot cu sprijinul MasterCard. Intr-o prima etapa, programul vizeaza 300.000 de refugiati, pana la sfarsitul anului 2013, iar programul va continua anul viitor.

Pana acum, in 2013, prin intermediul programelor cu vouchere pentru refugiatii sirieni, WFP a adus aproximativ 192 de milioane de dolari in economiile locale din Liban, Iordania, Turcia, Irak si Egipt.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult