E-carduri pentru refugiatii sirieni din Liban, emise cu sprijinul MasterCard

E-carduri pentru refugiatii sirieni din Liban, emise cu sprijinul MasterCard Data: 11 octombrie 2013   Ora: 11:16

Programul Alimentar Mondial al Natiunilor Unite (World Food Programme (WFP) deruleaza, in Liban, un program bazat pe vouchere electronice, care va permite sutelor de mii de refugiati sirieni sa cumpere alimente si sa contribuie la cresterea economiei locale.

Astfel, pana la sfarsitul anului, aproximativ 800.000 de refugiati vor folosi aceste carduri electronice (e-card-uri) in magazinele participante din Liban, in cadrul programului desfasurat cu suport tehnic din partea MasterCard, partenerul WFP din sectorul privat.

Inceput in septembrie ca un proiect pilot pentru aproximativ 2.000 de gospodarii siriene (in jur de 10.000 de persoane) din orasul Nabatiyeh, situat in sudul Libanului, programul cardurilor electronice se va extinde treptat si in alte regiuni ale tarii, in sapamanile ce urmeaza, inlocuind voucherele de hartie ale WFP.

Familiile vor primi un card ce va fi incarcat lunar cu 27$ de persoana si poate fi folosit pentru a cumpara produse la magazinele locale participante. In acest fel, ei isi pot cumpara mancarea necesara, inclusiv produse proaspete, care nu sunt incluse in mod normal in alimentele donate.

Venind in sprijinul WFP, am dezvoltat o solutie ce imbina experienta noastra in sistemul de plati si tehnologie, cu expertiza WFP in ceea ce priveste nevoile stringente cu care se confrunta refugiatii”, a spus Basel El Tell, Market Manager pentru Levant, la MasterCard. „Este incurajator sa vedem cum cardurile electronice au un impact pozitiv asupra refugiatilor, pe masura ce initiativa se dezvolta in zona.

WFP va lansa un program similar, bazat pe carduri electronice, pentru refugiatii sirieni din Iordania, tot cu sprijinul MasterCard. Intr-o prima etapa, programul vizeaza 300.000 de refugiati, pana la sfarsitul anului 2013, iar programul va continua anul viitor.

Pana acum, in 2013, prin intermediul programelor cu vouchere pentru refugiatii sirieni, WFP a adus aproximativ 192 de milioane de dolari in economiile locale din Liban, Iordania, Turcia, Irak si Egipt.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Trei situatii in care ai nevoie de servicii de reincarcare Orange, in contextul pandemiei de coronavirus

La cumpana dintre ani, cand probabil ti-ai pus, ca toti ceilalti oameni, cateva dorinte pentru 2020, cu siguranta nu ti-ai imaginat ce turnura vor ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai mult