Bank of Cyprus vrea schimb de credite cu o banca greceasca

Bank of Cyprus vrea schimb de credite cu o banca greceasca Data: 21 august 2012   Ora: 07:40

Cea mai mare banca comerciala din Cipru analizeaza posibilitatea de a schimba o parte din creditele sale cu o banca greceasca.

Potrivit Reuters masura vizeaza consolidarea bazei de capital.

La fel ca si celelalte institutii bancare si cele cipriote aflate in Grecia, au fost lovite de criza datoriilor si recesiunea statului elen.

Asta a insemnat pentru partea cipriota pierderi ca urmare a restructurarii datoriilor grecesti si a cresterii creditelor neperformante.

Din acest motiv Ciprul a devenit la sfarsitul lunii iunie, a cincea tara din zona euro care a cerut sprijin financiar din partea partenerilor europeni.

Bank of Cyprus a anuntat printr-un comunicat remis bursei cipriote ca in acest moment sunt luate in analiza mai multe optiuni.Una dintre ele este schimbul de active si pasive cu o banca greceasca activa pe piata din Cipru.

In documentul de presa institutia nu a dezvaluit despre ce banca greceasca este vorba.

Pe de alta parte, intr-un articol publicat de cotidianul grec Kathimerini se arata ca Bank of Cyprus discuta cu grupul bancar elen Alpha Bank despre posibilitatea de a schimba o parte din portofoliile de credite.

Cotidianul mai mentioneaza ca problemele cu creditele Alpha Bank din Cipru sunt mai mici decat creditele neperformante in Grecia ale Bank of Cyprus.

De mentionat ca specialistii se asteapta ca economia Greciei sa ramana in recesiune si in acest an.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult