Acces mai usor al IMM-urilor la finantarile UE

Acces mai usor al IMM-urilor la finantarile UE Data: 25 iunie 2013   Ora: 13:10

Comisia Europeana a actualizat portalul unic dedicat finantarilor UE, care va include fondurile structurale ale UE, respectiv Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) si Fondul social european (FSE).

Lansat luna trecuta, site-ul ofera acces usor la informatii complete si actualizate privind modul in care antreprenorii si IMM-urile pot obtine peste 100 de miliarde de euro sub forma de finantari in cadrul programelor din perioada 2007-2013. Datorita acestor schimbari, numarul bancilor si al fondurilor partenere se va dubla, ajungand la peste 1.000, iar IMM-urile vor avea acces la o sursa consolidata de informatii vitale privind modalitatile de finantare: garantii, imprumuturi si capital de risc.

In ultimii doi ani, aproape o treime dintre IMM-urile care au solicitat imprumuturi bancare au fost refuzate sau au obtinut in cele din urma sume mai mici decat cele cerute. Editia din aceasta luna a European Small Business Finance Outlook confirma deteriorarea mediului de afaceri al IMM-urilor si inasprirea conditiilor de creditare impuse de bancile din zona euro.

Accesul la finantare in regiuni – esential pentru relansarea cresterii economice

Pana la sfarsitul anului 2011, in 25 de state membre si regiuni de cooperare transfrontaliere au fost infiintate in total 484 de fonduri specifice pentru intreprinderi (imprumuturi, garantii, capital propriu/capital de risc si altele). In general, in perioada 2007-2014, 69,7 de miliarde de euro din FEDER si FSE au fost destinate sprijinirii IMM-urilor, suma care se ridica la cel putin 95,4 miliarde de euro daca se tine cont de cofinantarea nationala.

Pana la sfarsitul lunii decembrie 2012, instrumentele financiare ale Programului-cadru pentru competitivitate si inovare (CIP) au reunit aproape 13 miliarde de euro sub forma de garantii si peste 2,3 miliarde de euro sub forma de capital de risc. Peste 200.000 de IMM-uri au beneficiat deja de acest program in intreaga Europa. Vicepresedintele Comisiei Europene Antonio Tajani a cerut cresterea bugetului pentru instrumentele financiare ale CIP cu 19 milioane de euro, pentru a ajuta IMM-urile care au dificultati in ceea ce priveste accesul la finantare.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult