Transferurile de bani catre Romania, in crestere cu 20% de Paste

Transferurile de bani catre Romania, in crestere cu 20% de Paste Data: 7 mai 2013   Ora: 13:54

Transferurile de bani catre Romania au inregistrat o crestere semnificativa, de aproximativ 20%, in preajma Pastelui, potrivit datelor inregistrate de Western Union Company, unul din liderii globali in servicii de plati.

Studiile de piata efectuate arata ca peste 30% din consumatorii din tarile ortodoxe primesc transferuri de bani drept cadou cu diverse prilejuri, inclusiv pentru sarbatorile de peste an.

De altfel, oferirea de cadouri in bani se numara printre primele trei motive pentru care consumatorii fac transferuri de bani. Cum tot mai multe persoane care traiesc in strainatate nu-si mai pot permite sa-si viziteze familiile, sunt tot mai numerosi cei care opteaza sa trimita acasa cadouri in bani.

Efectele crizei economice, resimtite de catre migrantii romani

Studiile Western Union arata ca, la nivel global, aproximativ 89% dintre consumatorii care folosesc serviciile de transfer de bani ale companiei sunt migrantii care si-au parasit tarile de origine in cautare de noi oportunitati economice.

Majoritatea migrantilor din Romania traiesc in tari din Europa de Vest, unde cresterea economica a fost foarte slaba – in 2012, produsul intern brut in zona Euro s-a contractat cu 0,5%, iar rata somajului este in crestere, conform datelor publicate recent de Banca Mondiala.

Transferurile de bani catre Romania vor reintra pe crestere incepand cu 2013

Migrantii romani au trimis acasa sume mai mici pe perioada crizei, dar au continuat sa trimita. Transferurile de bani au dat dovada de o buna rezistenta in confruntarea cu turbulentele economice, spune Gabriel Sorbo (foto), director regional Western Union pentru Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Romania, Bulgaria, Cipru si Malta.

Potrivit datelor BNR, transferurile de bani catre Romania au crescut in 2012, pentru prima data dupa anul 2008, ajungand la valoarea de 3,85 de miliarde de euro.

Transferurile de bani catre Romania au fluctuat in ultimii ani. S-a consemnat o crestere semnificativa incepand cu anul 2004 si imediat dupa aderarea la UE, insa transferurile au scazut dupa declansarea crizei, in 2008. In conditiile in care revenirea economica din Uniunea Europeana se stabilizeaza, Banca Mondiala estimeaza ca transferurile oficiale din regiune vor reintra pe crestere in perioada 2013-2015 si este de asteptat sa depaseasca varful atins inainte de criza in anul 2014.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult