Romania, crestere economica de 0,3% in 2012

Romania, crestere economica de 0,3% in 2012 Data: 6 martie 2013   Ora: 11:30

Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2012 a fost de 587,46 miliarde lei preturi curente, in crestere – in termeni reali – cu 0,3% fata de 2011, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Cresterea a fost determinata, in mod semnificativ, de majorarea volumului de activitate si, in consecinta, a valorii adaugate brute din informatii si comunicatii (+29,4%) si din activitatile profesionale, stiintifice si tehnice; activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (+8,4%). Cresteri mai reduse s-au inregistrat in activitatile de spectacole, culturale si recreative; reparatii de produse de uz casnic si alte servicii (+3,1%), in ramura de administratie publica si aparare; asigurari sociale din sistemul public; invatamant; sanatate si asistenta sociala (+2,2%), in tranzactii imobiliare (+1,5%) si in comertul cu amanuntul si ridicata; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hoteluri si restaurante (+0,3%).

Cele mai importante reduceri ale volumului de activitate s-a inregistrat in agricultura, silvicultura si pescuit (-21,2%), in industrie (-2,1%) si in sectorul de intermedieri financiare si asigurari (-0,2%).

Volumul impozitelor nete pe produs s-a majorat cu 3,7%.

Consumul final total a crescut cu 0,9% in anul 2012, comparativ cu anul precedent, atat pe seama cresterii cu 0,6% a cheltuielii pentru consumul final al gospodariilor populatiei cat si a cresterii cu 1,9% a cheltuielii pentru consumul final al administratiilor publice.

PIB-ul estimat pentru ultimul trimestru al anului trecut a fost de 174,79 miliarde lei preturi curente, in crestere – in termeni reali – cu 0,3% fata de perioada corespunzatoare din anul precedent.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult