Greseli frecvente in proiectele cu finantare europeana

Necorelarea balantei analitice a proiectului cu cererea de rambursare sau neconcordantele dintre contracte si facturile aprobate la plata se numara printre greselile frecvente regasite in proiectele ce vor sa obtina finantare europeana si care pot pune in pericol rambursarea, sustine Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit Contabilitate.
"Multe nereguli aparute in ceea ce priveste finantarile europene sunt cauzate de faptul ca adesea implementarea si monitorizarea proiectului sunt privite de beneficiari drept 'activitati adiacente' celei de baza, astfel incat li se acorda atentie 'printre picaturi'. Succesul unei finantari europene presupune implicarea hotarata a tuturor celor angrenati in proiect si o colaborare permanenta intre echipa de implementare, managerul de proiect, partenerii din cadrul proiectului, responsabilul financiar, expertul contabil etc; din pacate adesea nu regasim aceasta disponibilitate", a aratat Serban.
Toti factorii implicati intr-un proiect cu finantare europeana trebuie sa cunoasca si sa inteleaga foarte bine din start contractul de finantare, cu conditiile generale si cele specifice, precum si anexele aferente, acestea formand un tot unitar care reprezinta baza si cadrul legal sub care se desfasoara proiectul respectiv.
"Printre neregulile cu frecventa destul de mare pe care le-am constatat in cadrul misiunilor de audit s-a aflat necorelarea balantei analitice a proiectului cu cererea de rambursare, adica sumele platite in perioada de referinta nu corespundeau cu suma solicitata la rambursare pentru aceeasi perioada. De asemenea, printre cele constatate la auditurile efectuate de R&M Audit Contabilitate s-au aflat neconcordantele dintre contracte si, respectiv, facturile aprobate la plata: cel mai frecvent s-a intamplat ca valoarea facturilor sa depaseasca valoarea angajata prin contract. In plus, apar la plata activitati care nu sunt in perioada corecta din graficul de activitati", a precizat Mirela Serban.
Asigurarea unei implementari corecte si transparente a proiectelor cu finantare europeana necesita, de asemenea, pregatirea si aprobarea unui set de politici si proceduri contabile care vor fi utilizate in implementare, care cuprinde reguli, tratamente contabile prevazute de reglementarile contabile si documente justificative care stau la baza inregistrarii operatiunilor economico-financiare aferente proiectului.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Economie
-
Indicatorii monetari confirma starea de insecuritate si volatilitate din economie
Masa monetara in sens larg a inregistrat la sfarsitul lunii februarie 2015 un sold de 258.601,1 m...
-
Benoit Coeure : „BCE nu poate fi de acord cu reducerea datoriei Greciei”
Benoit Coeure, membru în Consiliul director al băncii centrale europene a afirmat astăzi că...
-
Scaderea preturilor de consum
Deflatia la 1,7% la sfarsitul trimestrului trei din 2015, in usoara scadere fata de maximul atins...
-
Productia industriala in pierdere de viteza
Productia industriala a lunii august 2015 a crescut cu 6% fata de aceeasi luna a anului precedent...
-
Top 10 companii de transport rutier
RisCo.ro a actualizat clasametul primelor 10 companii ce activeaza in zona transportului rutier d...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Ghid complet pentru închirierea sau vânzarea unui apartament prin anunțuri online
Tot ce trebuie să știi pentru a avea succes rapid, fără agenții sau comisioane Ai un apartament pe care vrei să-l închiriezi sau să-l ... citeste mai mult