FMI a venit in Romania. Afla la ce avem probleme

FMI a venit in Romania. Afla la ce avem probleme Data: 31 iulie 2012   Ora: 14:43

Marti a inceput cea de-a sasea misiune de evaluare a Fondului Monetar International. Seful Miniunii pentru Romania este domnul Erik de Vrijer.

In timpul vizitei care va dura 2 saptamanai va fi analizat modul in care Romania si-a respectat criteriile de performanta stabilite prin Acordul in vigoare.

Oficialii Finantelor vor prezenta membrilor delegatiei proiectul de Buget pe 2013, se va discuta despre plata TVA la incasarea facturii si vor fi initiate discutiile pentru viitorul acord pe care Romania il va incheia cu Fondul Monetar International. Acest Acord va fi, cel mai probabil, tot unul preventiv.

Potrivit reprezentantului rezident al FMI pentru Bulgaria si Romania, Tonny Lybek, negocierile cu autoritatile de la Bucuresti sunt programate in perioada 31 iulie-13 august. Seful delegatiei Fondului va sosi in Romania pe 1 august si va sta pana pe 14 august.

"Vizita FMI va avea loc in acelasi timp cu cea a delegatiilor Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Pe durata acesteia, delegatiile vor avea intalniri si discutii cu autoritatile statului si cu mediul de afaceri, reprezentanti ai bancilor, societatii civile si partidelor politice", a mentionat Lybek, intr-un comunicat de presa.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, declara pe 25 iulie ca un nou acord preventiv este util pentru Romania, in conditiile in care economia romaneasca consuma mai mult decat produce, si probabil ca va fi semnat unul, tot pe doi ani, pentru perioada 2013-2015.

Romania ar trebui sa nu mai incheie un nou acord cu Fondul Monetar International dupa finalizarea intelegerii actuale, programata pentru 2013, pentru ca nu ar da un semnal bun pietelor, iar noua ancora poate fi reprezentata de pacturile Uniunii Europene, aprecia insa guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Acordul cu Fondul Monetar International ramane pentru credibilitate. Cel mai bine ar fi sa iesim din acest acord, ceea ce ar insemna ca lucrurile merg bine si nu mai avem nevoie de profesor. Daca te mai lungesti intr-un asemenea acord, nu va mai fi un mesaj bun", a spus Isarescu.

Oficialul BNR a aratat ca noi ancore ar putea si ar trebui sa fie acordurile de la nivelul Uniunii Europene, precum Pactul de Stabilitate Fiscala.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Ghid complet pentru închirierea sau vânzarea unui apartament prin anunțuri online

Tot ce trebuie să știi pentru a avea succes rapid, fără agenții sau comisioane Ai un apartament pe care vrei să-l închiriezi sau să-l ... citeste mai mult