Crestere economica de 1,3% in 2010

Crestere economica de 1,3% in 2010 Data: 21 decembrie 2009   Ora: 15:36

Romania va inregistra in 2010 o crestere economica de 1,3% si un deficit bugetar de 5,9%,a anuntat primul ministru desemnat al Romaniei, Emil Boc.

Aceasta crestere a produsului intern brut se bazeaza pe analize de specialitate, precum si pe prognozele pe care Fondul Monetar International si Comisia Europeana le au cu privire la Romania.

Totodata, oficialul a precizat ca intentioneaza sa mentina cota unica de impozitare si taxa pe valoarea adaugata (TVA) la nivelul actual, 16% si, respectiv, 19%.

“Anul 2010 va fi inca un an dificil sau cel putin primele sase luni vor fi dificile, dar sa speram ca o data cu sfarsitul anului 2010 putem vorbi de crestere economica consistenta. Vestea buna, daca poate fi una pentru 2010, este aceea ca nu vom avea scadere economica precum in 2009, de -7%, -7% si ceva, ci vom avea o usoara crestere economica”, a precizat premierul Emil Boc.

Totodata, guvernul are in vedere sustinerea mediului de afaceri si a intreprinderilor mici si mijlocii, pentru care va aloca cel putin 20% din banii bugetului pentru investitii publice in vederea mentinerii si crearii de noi locuri de munca.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult