Crestere economica cu 0,7% in UE in 2010

Crestere economica cu 0,7% in UE in 2010 Data: 4 noiembrie 2009   Ora: 17:49

La nivelul Uniunii Europene (UE) se va inregistra o crestere economica cu 0,7% in 2010, urmata de o crestere a produsului intern brut cu 1,5% in 2011, considera oficialii Comisiei Europene (CE), citati de The New York Times.

In ceea ce priveste anul in curs, CE anticipeaza o contractie a economiei cu 4,1%.
In ciuda relaxarii conditiilor de creditare pe parcursul ultimului an, oficialii europeni anticipeaza pierderi cuprinse intre 295 miliarde dolari si 590 miliarde dolari in sectorul bancar european pentru 2009-2010.

Eforturile populatiei si ale companiilor de a achita datoriile si costurile de capital vor afecta consumul si investitiile, in timp ce numarul in crestere al somerilor va contribui la cresterea incertitudinii in regiune. Oficialii CE estimeaza ca rata somajului va ajunge la 10,25% in 2010.

Cele mai afectate economii din regiune in 2009 vor fi cele din Letonia si Lituania, care vor inregistra o comprimare cu 18%, urmata de o contractare cu 4% in 2010.

“Credem intr-o redresare durabila pana in 2011[…]Cerem guvernelor membre sa puna in aplicare toate masurile anuntate si sa completeze redresarea sectorului bancar”, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult