Companiile au probleme mari in 2012. Vezi de ce

Companiile au probleme mari in 2012. Vezi de ce Data: 23 ianuarie 2012   Ora: 14:12

Care sunt riscurile de care se tem companiile cel mai mult in anul 2012? Riscurile economice, riscurile asociate intreruperii afacerilor si riscurile catastrofice se situeaza pentru numeroase companii pe primele locuri in topul riscurilor ce le pot ameninta afacerile.

Riscurile cibernetice, pe de alta parte, sunt inca subestimate de companii. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Allianz Global Corporate / Specialty (AGCS).

AGCS, divizie a Grupului Allianz si asigurator la nivel global al riscurilor corporate si industriale a realizat o cercetare in randul consultantilor sai in managementul riscului, in cea de-a doua jumatate a anului 2011, in scopul identificarii riscurilor ce ameninta companiile in anul 2012.

Riscul economic a fost cel mai frecvent mentionat, de circa 21% dintre respondenti
Mai concret, companiile sunt ingrijorate de o posibila recesiune economica si de criza datoriilor suverane, de cresterea preturilor marfurilor si de fluctuatiile valutare.

“In climatul actual, cu totii am devenit mai constienti de omniprezenta riscului economic”, afirmă Michael Heise, Economist Sef al Grupului Allianz.

“Nervozitatea si volatilitatea de pe pietele financiare submineaza in cele din urma increderea si activitatea din economia reala, generand neliniste in randul investitorilor si la nivelul pietelor. Cu atat mai mult intr-un asemenea context, evaluarea riscului reprezinta un element crucial pentru toate deciziile noastre personale si care tin de afaceri”, a continuat Heise.

Pe locul al doilea in topul riscurilor care ameninta companiile in acest an se situeaza riscurile asociate intreruperii afacerilor (mentionate de 14% dintre respondenti)
Intreruperea afacerilor se refera la intreruperi ce survin in lantul aprovizionarii si la vulnerabilitatea proceselor de productie datorita unei concentrari a furnizorilor, a unui grad din ce in ce mai mare de outsourcing catre furnizori si a productiei pe baza de cerere/comenzi. Cu toate ca o centralizare a achizitiilor, un grad din ce in ce mai mare de outsourcing catre furnizori si productia pe baza cererii/comenzilor reduc costurile, in acelasi timp, acestea fac companiile sa fie mai vulnerabile la intreruperile proceselor.

Pe locul al treilea in topul riscurilor, conform cercetarii AGCS, se situeaza catastrofele naturale
Costul catastrofelor naturale, de la inundatii si ploi torentiale, pana la uragane, taifunuri sau cutremure, este multiplicat ca urmare a dezvoltarii economice si a progresului tehnologic. Astfel, valoarea anuala a despagubirilor acordate de asiguratori pentru daune cauzate de catastrofe naturale a crescut in ultimii 30 de ani de la 5 miliarde USD la peste 40 miliarde USD, se arata intr-un comunicat de presa al Allianz-Tiriac.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Asigură-ți viitorul în plan profesional: 7 abilități esențiale pe care angajatorii le caută în 2025

Răspunsul nu stă (doar) în diplome sau experiență, ci mai ales în abilități - acele trăsături interioare și exterioare care te ... citeste mai mult