Beneficiile privatizarii prin insolventa

Beneficiile privatizarii prin insolventa Data: 1 octombrie 2012   Ora: 09:07

Modalitatile de eficientizare a activitatii prin metode specifice insolventei pot determina privatizarea cu succes a companiilor de stat, in timp ce legislatia specifica privatizarii este una rigida si lipsita de transperanta, a afirmat Andrei Cionca, asociat fondator al companiei Casa de Insolventa Transilvania.

Astfel, privatizarea prin intermediul legii insolventei este irevocabila, spre deosebire de privatizarea prin prisma OUG 88/1997 si a Legii 137/2002, unde in post-privatizare anumite contracte sunt revocate pentru neindeplinirea obligatiilor.

Potrivit reprezentantului Casei de Insolventa Transilvania, privatizarea prin insolventa este mai ieftina, intrucat nu impune un control post-privatizare. Modalitatile de privatizare posibile in cadrul procedurii de insolventa sunt mult mai flexibile si numeroase si pot fi combinate intre ele pentru atingerea celui mai bun rezultat.

In plus, permit stoparea acumularii de arierate si chiar recuperarea partiala a unora dintre ele si permit schimbarea managementului societatii, sub conducerea sau supravegherea unui specialist - administratorul judiciar.

In opinia lui Cionca, printr-o astfel de metoda prioritatile sunt redresarea companiei si ramanerea unei societati viabile la finalul reorganizarii, punandu-se accent pe restructurarea interna a societatii, pe eliminarea activitatii/activelor toxice, pe revigorarea productiei, pe izolarea si pe repunerea pe profit a partilor sanatoase si, in final, pe valorificarea societatii ca afacere viabila.

Privatizarea prin insolventa se poate face prin doua modalitati:

1. Reorganizarea judiciara care presupune redresarea societatii si redarea ei circuitului civil:

Restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;

Restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

Restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri care nu sunt necesare.

2. Falimentul care presupune valorificarea activelor si distribuirea sumelor catre creditori si actionari daca este cazul.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Ghid complet pentru închirierea sau vânzarea unui apartament prin anunțuri online

Tot ce trebuie să știi pentru a avea succes rapid, fără agenții sau comisioane Ai un apartament pe care vrei să-l închiriezi sau să-l ... citeste mai mult