Bank Leumi Romania a obtinut un profit de 2,1 mil. RON in 2013

Bank Leumi Romania a obtinut un profit de 2,1 mil. RON in 2013 Data: 28 aprilie 2014   Ora: 12:16

Bank Leumi Romania a inregistrat un profit net de 2,1 milioane lei in 2013, in scadere fata de anul precedent, diferenta fiind cauzata in principal de castigurile mai mici inregistrate din dobanzi si schimbul valutar, precum si a cheltuielilor mai mari cu provizioanele.

Veniturile nete din dobanzi au insumat 44,4 milioane lei, cu 4 milioane lei sub nivelul din 2012, ca urmare a scaderii dobanzilor la credite. Veniturile nete din comisioane s-au ridicat la nivelul de 12,3 milioane lei, cu 2 milioane lei peste nivelul din 2012.

Soldul creditelor brute a crescut in 2013 cu peste 4%, la 1.018 milioane lei la 31 decembrie 2013. In ceea ce priveste finantarile acordate companiilor, acestea au ajuns la 741,5 milioane lei.

Depozitele clientilor au atins valoarea de 665 milioane lei.

Capitalurile proprii au crescut usor pana la 227 milioane RON.

“In prezent, Banca se concentreaza pe stabilizarea portofoliului de clienti sanatosi si pe cresterea lui organica, in special din randul IMM-uriloră[...]In 2013 am continuat programul de eficientizare a activitatii, printre masurile principale numarandu-se: modernizarea sau relocarea in spatii mai bune a unor sucursale importante din Bucuresti si din tara: Mosilor, Unirea si Cotroceni din Bucuresti si in tara Brasov,Timisoara, Galati, Oradea etc., dar si inchiderea unei agentii din Brasov, deoarece analizele de fezabilitate au demonstrat ca majoritatea clientilor nostri preferau sa isi desfasoare activitatea prin sucursala principala din Brasov, pe care am modernizat-o, permitand astfel preluarea clientilor agentiei.“, a declarat Laurentiu Mitrache, Preşedinte Executiv Bank Leumi Romania.

Pe plan international, Grupul a inregistrat un profit net 561 milioane USD, in crestere cu 109% fata de nivelul inregistrat in 2012 de 268 milioane USD. ROE pentru anul 2013 a atins pragul de 7,6% fata de 3,8% in 2012.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult