Bancpost a realizat 34,6 milioane de lei profit net in Semestrul I 2015

Bancpost a realizat 34,6 milioane de lei profit net in Semestrul I 2015 Data: 7 septembrie 2015   Ora: 11:17

Bucuresti, 7 Septembrie - Bancpost a incheiat primul semestru din 2015 cu un profit net de 34,6 milioane lei si un rezultat net inainte de constituirea provizioanelor in crestere cu 37%, comparativ cu perioada similara din 2014.

Rata creditelor neperformante (NPL) a continuat sa se imbunatateasca, acest aspect fiind vizibil atat in segmentul de retail, cat si in cel corporate. Astfel, ponderea NLP in total portofoliu a scazut la 16,3%, comparativ cu 21%, in primul semestru din 2014, si datorita managementului accelerat al creditelor neperformante derulat in Trimestrul IV al anului trecut.

Cheltuielile operationale au scazut cu 18%, datorita optimizarii retelei, in timp ce indicatorul costuri/venituri a scazut cu 17%, ajungand la 69%. De asemenea, veniturile operationale au avut un avans de 1%, comparativ cu primul trimestru din 2014.

Volumul creditelor si al depozitelor a ramas constant fata de Semestrul I din 2014, raportul credite/depozite mentinandu-se la nivelul de 87%, fapt ce sustine un grad ridicat de independenta pe piata locala.

“Procesul de transformare implementat in cadrul Bancpost a adus rezultatele asteptate, banca raportand profit si in Semestrul 1 al anului in curs. Bancpost are o pozitie solida din punct de vedere al capitalului si lichiditatii si, in calitate de banca sistemica in Romania, va continua sa participe in mod activ la sustinerea clientilor sai”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Banca si-a optimizat sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea unui volum ridicat de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI). Mentinerea unei situatii confortabile a lichiditatii precum si a gradului de adecvare a capitalului a reprezentat si continua sa reprezinte una dintre prioritatile managementului bancii.

 Despre Bancpost

Bancpost este o bancă universală importantă în România cu o prezență de 24 de ani pe piața locală și o rețea de 150 de unități, 7 centre de afaceri corporate și 5 centre regionale retail. Banca gestionează un portofoliu de peste 1 milion de clienți corporativi, de retail și instituționali, pentru care oferă o gamă variată de soluții financiar-bancare eficiente și flexibile. Bancpost acordă finanțare companiilor atât din surse proprii, cât și prin intermediul liniilor de credit puse la dispoziție în parteneriat cu diverse instituții financiare internaționale. Bancpost este totodată unul dintre liderii pieței locale de carduri și a dezvoltat rețele extinse de peste 550 ATM-uri, 8.500 POS-uri și 200 APS-uri care oferă acces comod și permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea  și reprezentant VISA și MasterCard.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult