Banca Nationala Romana, evolutia rezervelor internationale

Banca Nationala Romana, evolutia rezervelor internationale Data: 2 decembrie 2014   Ora: 14:30

La 30 noiembrie 2014, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 31.467 milioane euro, fata de 32.214 milioane euro la 31 octombrie 2014, in scadere cu 0,023%.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni:

-Intrari de 1.142 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor

Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

-Iesiri de 1.889 milioane euro, reprezentand impactul intrarii in vigoare a deciziei de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta de la 16 la suta la 14 la suta incepand cu perioada de aplicare 24 noiembrie – 23 decembrie 2014, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele. La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital si dobanda din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care Romania a rambursat circa 326 milioane echivalent euro.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.171 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 noiembrie 2014 au fost de 34.638 milioane euro, fata de 35.327 milioane euro la finalul lunii anterioare.

In cursul anului 2014, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) s-au situat intre un maxim de 35.983 milioane euro in luna ianuarie si un minim de 33.752 milioane euro in luna mai; Rezervele valutare s-au situat intre un maxim de 32.913 milioane euro in luna ianuarie si un minim de 30.681 milioane euro in luna mai.

In ceea ce priveste platile scadente in luna decembrie 2014 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 244 milioane euro.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult