BCR Banca pentru Locuinte lanseaza un nou tip de credit în lei cu dobanda fixa – „Creditul fix pentru casa”

BCR Banca pentru Locuinte lanseaza un nou tip de credit în lei cu dobanda fixa – „Creditul fix pentru casa” Data: 10 septembrie 2015   Ora: 12:34
 • Acordarea acestui tip de credit nu este condiţionată de semnarea unui contract de economisire creditare

 Bucureşti, 10 septembrie 2015 – BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, lansează un nou tip de credit în lei „Creditul fix pentru casă” destinat doar pentru finanţarea activităţilor de modernizare, reabilitare, consolidare, extindere locuinţă sau construcţie locuinţă. Pentru obţinerea acestui nou tip de credit, clienţii nu sunt condiţionaţi de semnarea unui contract de economisire-creditare.

Valoarea maximă a creditului este de 400.000 lei iar cea minimă de 22.000 lei, dobânda de 5,65%/an fiind fixă pe toată perioada de derulare a creditului.

 „Prin acest nou produs de creditare în lei, cu dobânzi fixe pe toată perioada contractului, venim în întâmpinarea fiecărui om gospodar, care îşi doreşte îmbunătăţirea situaţiei locative, şi, în acelaşi timp, calculat, care îşi planifică bugetul familiei pe termen mai lung. Obţinerea acestui nou tip de credit nu condiţionează clienţii de semnarea unui contract de economisire-creditare”, a declarat Carmen Schuster, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

 Avansul în cazul creditelor ce au ca destinaţie modernizarea, reabilitarea, extinderea si consolidarea, este de 0% în cazul creditelor mai mici de 88.000 lei şi de 20% în cazul creditelor mai mari de 88.000 lei. Pentru creditele ce au ca destinaţie construcţia, avansul este de 25% din valoare de piaţă a proprietăţii adusă în garanţie (respectiv teren şi construcţie viitoare).

 Perioada pentru care se acordă creditul este de 15 ani, banca acceptând până la 3 coplatitori interni şi/sau externi.

 Exemplu de calcul: Pentru un credit de modernizare în valoare de 80.000 RON, cu avans 0 (zero), garantat cu ipoteca, în urmatoarele condiţii:

 • Dobândă fixă pe toata perioada de creditare: 5,65%;
 • Rata lunară de credit (dobanda + principal): 660 RON;
 • Dobânda anuală efectivă: 5,80%/an;
 • Comision de analiză dosar: 0 RON;
 • Comision lunar de administrare: 0 RON;
 • Evaluare imobil adus în garanţie: Gratuită;
 • Valoarea totală platibilă: 118.809 RON;
 • Durata creditului 15 ani.

 Contractele de credit pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

 BCR BpL se situa, la sfârşitul anului trecut, pe locul 21 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 0,8%, înregistrând o creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. BCR BpL a înregistrat în 2014 o creştere a depozitelor cu 27%, ajungând la peste 2,5 miliarde lei.

 „BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Deşi contextul economic a rămas unul dificil, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor. Astfel, în cursul anului 2014, depozitele atrase de bancă au înregistrat creşteri de 27% faţă de anul 2013, iar portofoliul băncii a depăşit 362.000 contracte de economisire-creditare”, a precizat Carmen Schuster, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

 În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 362.000 de contracte pe baza cărora clienţii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decât valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei).

 Portofoliul de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinţe S.A. a crescut cu 33%, depăşind 152 milioane lei la finalul anului 2014, în comparaţie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013.

 

* * *

 BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a GRUPULUI BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România – acţionar majoritar cu 80% din acţiuni – şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria  – 20% din acţiuni.

 

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult