Programul "Prima Casa 2"

Pe 8 martie 2010 a fost lansata a doua etapa a programului "Prima Casa”", principala modificare constand in majorarea plafonului de garantare la 70.000 de euro pentru locuintele construite indivi­dual si 75.000 de euro pentru an­sam­blurile de locuinte ridicate de solicitanti organizati in asociatii de minim sapte persoane, cu condi­tia existentei terenului.

In formula initiala a programului, solicitantul primea doar o promisiune de garantare, fi­ind nevoit sa-si construiasca singur locuinta, primind banii de la banca ulterior.

Totodata, "Prima Casa 2" nu mai permite finantarea caselor fara reabilitare termica, iar din momentul introducerii certificatului energetic, locuintele achizitionate prin program trebuie sa se incadreze in una dintre clasele A, B sau C de eficienta energetica.

Garantia de 60.000 de euro se va mentine pentru imobilele vechi sau incepute deja. Creditul acordat acopera, in continuare, maxim 95% din pretul prevazut in raportul de evaluare.

Sub incidenta modificarilor aduse de Guvern la legea 717/ 2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa", intra antecontractele de vanzare-cumparare semnate dupa 15 februarie 2010.

Garantiile puse de catre stat la dispozitia solicitantilor de credite ipotecare prin intermediul programului "Prima Casa 2" insumeaza 700 milioane de euro.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »