Prima Casa 3

In noua varianta a programului "Prima Casa", se elimina conditia de asociere a unui numar de sapte beneficiari. In schimb, trebuie desemnat un reprezentant dintre asociati, in scopul indeplinirii formalitatilor prealabile obtinerii autorizatiei de construire si pentru gestionarea relatiei cu finantatorul. Cel putin unul dintre asociati trebuie sa fie proprietarul terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuintele.

Totodata, in situatia in care beneficiarul are in proprietate cote-parti din locuinta (indiferent de modul de dobandire) si intentioneaza sa achizitioneze restul de cote-parti sau daca imobilul a fost achizitionat in cadrul programului de 2 beneficiari si unul renunta, se stabileste posibilitatea de preluare in proprietate exclusiva.

A fost introdusa o garantie suplimentara prin instituirea de gaj, in favoarea bancii, pe conturile curente ale imprumutatului.

Clientii pot solicita reesalonarea, rescadentarea sau modificarea valutei creditelor acordate, in conformitate cu normele interne de creditare ale finantatorilor, sub rezerva verificarii de catre FNGCIMM a conditiilor de eligibilitate.

Beneficiarii locuintelor construite prin programele ANL vor prezenta finantatorilor documentele specifice programelor ANL, iar pentru achizitionarea locuintelor scoase la licitatie de catre ANAF in cadrul executarii silite se solicita documentele specifice procesului de licitatie, in locul antecontractului de vanzare-cumparare.

Pentru acoperirea daunelor partiale la locuintele achizitionate (inundatii, furturi), Ministerul Finantelor Publice trebuie sa-si dea acordul privind incasarea lor de catre beneficiari.

Pentru anul 2011, plafonul garantiilor care pot fi emise este 200 milioane euro, reprezentand diferenta neutilizata la finele anului 2010, din plafonul de 1,7 miliarde euro, alocat programului Prima casa in anii 2009-2010.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »