Viza Malaezia

Data: 14 decembrie 2011   Ora: 15:45

1. Am nevoie de Viza de intrare?

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Malaezia nu au nevoie de viza de intrare.

IMPORTANT! Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Malaezia in scop lucrativ au nevoie de viza de intrare.

Orice sedere mai lunga de 90 de zile, indiferent de scopul ei (casatorie, studii, munca, vizita, turism), presupune obtinerea, in prealabil, a unei vize de lunga sedere. Aceasta poate fi obtinuta la orice misiune diplomatica malaeziana din strainatate.

2. De unde pot obtine viza?

Viza de intrare poate fi obtinuta de la Ambasada Malaeziei la Bucuresti.

3. Ce proceduri trebuie sa indeplinesc odata ajuns in MALAEZIA?

La punctele de frontiera malaeziene se aplica o viza (nenominala), sub forma unei stampile in pasaport, prin care se acorda dreptul de sedere in Malaezia.

IMPORTANT! Este indicat ca cetatenii romani sa verifice, la punctul de frontiera, daca stampila malaeziana prevede intr-adevar dreptul lor de sedere pentru 90 de zile sau doar pentru 30 de zile, intrucat functionarii locali pot reduce din proprie initiativa aceasta perioada legal admisa.

IMPORTANT! Este indicat ca cetatenii romani sa calculeze cu atentie data la care trebuie sa paraseasca Malaezia, deoarece aceasta nu rezulta expres din continutul stampilei aplicate in pasaport.

Incepand cu data de 1 iunie 2011, toti cetatenii straini care intra in Malaezia prin punctele de frontiera terestre, aeriene sau maritime vor fi amprentati obligatoriu in cadrul sistemului biometric national de inregistrare a strainilor (National Foreigners Enforcement and Registration System - NERS). Masura se aplica in toate cele 96 de puncte de intrare in tara. La sosirea in Malaezia vor fi scanate amprentele degetului mare si a indexului de la ambele maini.

Fac exceptie de la amprentarea biometrica copiii sub 12 ani, detinatorii pasapoartelor diplomatice si vizitatorii cu dizabilitati (fara degete).

Sistemul biometric de inregistrare va asigura monitorizarea eficienta a cetatenilor straini aflati pe teritoriul Malaeziei. Sistemul va emite avertizari pentru persoanele care vor depasi termenul legal de sedere.

4. De unde pot obtine informatii suplimentare privind conditiile de intrare si regimul de sedere in MALAEZIA? Pentru mai multe informatii privind regimul de calatorie in Malaezia, recomandam consultarea informatiilor puse la dispozitie de autoritatile malaeziene:

? Ministerul Afacerilor Externe al Malaeziei

? Ambasada Malaeziei in Romania

5. DE RETINUT! IMPORTANT! Cetatenii romani trebuie sa se asigure ca pasaportul este valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in Malaezia.

IMPORTANT! Autoritatile malaeziene sunt extrem de stricte in privinta respectarii regimului de sedere de catre cetatenii straini. Depasirea perioadei de valabilitate a vizei poate fi sanctionata cu expulzarea din Malaezia sau chiar cu detentie, urmata de expulzare.

Cetatenii romani care calatoresc din Malaezia peninsulara in statele Sarawak si Sabah, din nordul insulei Borneo, trebuie sa aiba asupra lor pasaportul. Desi deplasarea se efectueaza in interiorul teritoriului malaezian, autoritatile locale din cele doua state solicita prezentarea pasaportului la sosire si la plecare, chiar si pentru zborurile interne.

De asemenea, este recomandat sa fie evitate calatoriile la granita cu Thailanda.

6. Informatii utile de calatorie

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul Indonezia sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta:

Adresa: 114, Jalan Damai (Off Jalan Ampang), 55000 Kuala Lumpur

Telefon: 00-60-3-21423172; 00-60-3-21482065

Fax: 00-60-3-21448713

Website: http://kualalumpur.mae.ro

E-mail: [email protected]

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora