Capitolul IV Fondul national de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii

Data: 18 aprilie 2011   Ora: 11:55

Art. 28

(1) In vederea imbunatatirii accesului intreprinderilor mici si mijlocii la finantare, functioneaza Fondul national de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii, infiintat prin hotarare a Guvernului ca institutie cu capital de risc, in conformitate cu legislatia in vigoare, care poate infiinta filiale sau unitati teritoriale fara personalitate juridica.

(2) In scopul sustenabilitatii retelei teritoriale, Fondul national de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii cogaranteaza si supravegheaza activitatea filialelor.

(3) Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, in calitate de actionar majoritar al Fondului national de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii, aproba anual, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, politica de risc a fondului.

(4) La capitalul social al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii pot participa numai autoritatile publice si institutiile financiare interne si internationale.

(5) La capitalul social al filialelor Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii pot participa numai autoritatile publice si institutiile financiare interne si internationale. 

Art. 29

Fondul national de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii functioneaza sub forma societatilor comerciale pe actiuni, in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Art. 30

(1) Capitalul social al Fondului national de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii, stabilit la infiintare, este de 50.000.000.000 lei, avand ca sursa de alocare bugetul de stat.

(2) Capitalul social de 50.000.000.000 lei va fi majorat anual, pe o perioada de 5 ani de la infiintare, cu 0,4% din veniturile bugetare.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »    Stiri ultima ora