CAPITOLUL VI Dispozitii finale

Data: 31 ianuarie 2011   Ora: 16:12

Art. 35. - Pentru primul an, proprietarii de constructii cu destinatia de locuinta sunt obligati sa incheie contracte de asigurare obligatorie a locuintelor pana la expirarea unei perioade de un an de la data implinirii termenului prevazut la art. 3 alin. (1).

Art. 36. - Pentru anul 2009, primarii, prin compartimentele de specialitate ale acestora, transmit datele prevazute la art. 17 alin. (1) catre PAID, dupa cum urmeaza:

a) in cazul oraselor/municipiilor, in termen de o luna de la data adoptarii normelor de catre C.S.A., emise in aplicarea prezentei legi;

b) in cazul comunelor, in termen de 3 luni de la data adoptarii normelor de catre C.S.A., emise in aplicarea prezentei legi.

Art. 37. - In aplicarea prezentei legi, C.S.A. va emite norme privind:

a) criteriile de autorizare a asiguratorilor pentru incheierea de contracte de asigurare obligatorie a locuintelor;

b) forma si clauzele cuprinse in PAD;

c) stabilirea comisioanelor care se incaseaza in conditiile prevazute de lege;

d) conditiile cedarii in reasigurare a riscurilor asigurate prin PAD;

e) constituirea rezervei pentru constatarea daunelor asigurate prin PAD, cu aplicarea

principiului managementului separat pentru activitatea de asigurare obligatorie a locuintelor;

f) constatarea, evaluarea si lichidarea daunelor;

g) aspectele pentru care prezenta lege prevede in mod expres ca se reglementeaza pe aceasta cale.

Art. 38. - In vederea indeplinirii atributiilor stabilite prin prezenta lege, PAID va incheia protocoale de colaborare cu structurile asociative prevazute la art. 28 alin. (1) lit. d), precum si cu alte autoritati, institutii sau asociatii a caror contributie la realizarea scopului urmarit de prezenta lege se apreciaza ca fiind necesara.

Art. 39. - Prezenta lege se completeaza, in mod corespunzator, cu legislatia civila, comerciala si cu cea din domeniul asigurarilor si reasigurarilor.

Art. 40. - Normele metodologice de aplicare a prezentei legi se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea C.S.A., in termen de 90 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 41. - Prezenta lege intra in vigoare la 120 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora