Sectiunea 1 Dispozitii generale

Data: 12 decembrie 2011   Ora: 16:43

    Efectuarea operatiunilor cu arme

   Art. 103. - (1) Operatiunile cu arme si munitii pe teritoriul Romaniei pot fi efectuate numai de catre sau prin intermediul armurierilor, in conditiile stabilite prin prezenta lege, cu exceptia persoanelor fizice care, in baza autorizatiei de procurare sau a dovezii notificarii, dupa caz, pot cumpara din strainatate si introduce in tara, in conditiile legii, arme letale si neletale.

   (2) Armurierii constituiti in subordonarea sau coordonarea institutiilor publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale pot efectua operatiuni cu arme si munitii, in conditiile stabilite prin ordin al conducatorului fiecareia dintre aceste institutii.

   (3) Operatiunile cu arme si munitii pot fi efectuate si de catre armurierii constituiti prin acte normative in subordonarea sau coordonarea altor institutii publice.

   (4) Persoanele juridice de drept privat constituite ca armurieri pot efectua operatiuni cu arme si munitii, in conditiile prezentei legi.

   (5) Procedura autorizarii persoanelor fizice desemnate sa desfasoare operatiuni cu arme si munitii in structura armurierilor prevazuti la art. 104 alin. (2) se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. 

    Armurierii

   Art. 104. - (1) Sunt armurieri de drept urmatoarele categorii de persoane juridice:

   a) institutiile publice care au competente in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, precum si persoanele juridice aflate, potrivit legii, in subordonarea sau coordonarea acestora;

   b) institutiile publice si unitatile aflate in subordonarea sau coordonarea celor prevazute la lit. a), care, prin competentele conferite de lege, desfasoara activitati ce necesita detinerea si folosirea armelor si munitiilor, precum si Federatia Romana de Tir Sportiv, Federatia Romana de Schi si Biatlon, cluburile sportive afiliate acestora si gestionarii fondurilor de vanatoare;

   c) companiile nationale si societatile comerciale constituite in baza unor acte normative in vederea efectuarii de operatiuni cu arme si munitii. 

   (2) Se pot constitui in armurieri, la cerere, daca indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege, societatile comerciale care nu se afla in subordonarea sau coordonarea persoanelor juridice prevazute la alin. (1) lit. a).

    Categorii de operatiuni care pot fi desfasurate de catre armurieri

   Art. 105. - (1) Persoanele juridice prevazute la art. 104 alin. (1) sunt autorizate sa efectueze operatiuni cu arme si munitii, dupa cum urmeaza:

   a) institutiile publice care au competente in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, precum si persoanele juridice aflate, potrivit legii, in subordonarea sau coordonarea acestora, pentru toate categoriile de operatiuni cu arme si munitii;

   b) institutiile publice si unitatile aflate in subordonarea sau coordonarea acestora, care, prin competentele conferite de lege, desfasoara activitati ce necesita detinerea si folosirea armelor si munitiilor, pentru operatiuni de procurare, instrainare in scop necomercial, reparare si depozitare;

   c) companiile nationale si societatile comerciale constituite in baza unor acte normative, pentru efectuarea operatiunilor in vederea carora au fost constituite. 

   (2) Persoanele juridice prevazute la art. 104 alin. (2) pot fi autorizate, la cerere, sa desfasoare operatiuni cu arme si munitii. 

   (3) Importul si exportul armelor de aparare si paza sunt supuse controlului autoritatilor cu atributii in domeniul produselor strategice. 

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora