• » Info Financiar
  • » Infiintare SRL-D
  • » Intrebari frecvente in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri

Intrebari frecvente in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri

Data: 17 martie 2011   Ora: 18:16

1.Pot sa deschid o firma in cadrul “Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri” daca deja am o firma infiintata de 2 luni  si nu am activitate pe ea?

Persoanele care au avut firma cu sau fara activitate sau au fost actionari/administratori la o firma, nu sunt eligibile in cadrul acestui program. 

 2. Pot obtine ajutorul de la stat in valoare de 10 000 de euro daca proiectul este finantat si prin ajutor de la Uniunea Europeana?

Nu puteti primi finantare din programe diferite  pentru aceeasi activitate.

 3. Am o firma si doresc sa o dezvolt prin achizitionarea unor calculatoare. Pot beneficia de facilitatile “Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri”?

In cadrul Programului se pot inscrie doar persoanele fizice, care respecta cumulativ criteriile de eligibilitate prevazute in Ordonanta de Urgenta pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri si infiinteaza un SRL-D. Nu se acorda finantare pentru firmele deja existente.

 4.Cand pot sa ma inscriu in cadrul Programului?

Incepind cu data de 10 Februarie 2011 solicitantii pot depune cererile de inmatriculare ale societatilor debutante la Oficiile Registrului Comertului.

Inscrierea on-line a planurilor de afaceri de catre SRL-D este activa incepind cu data de 22.02.2011, pe site-ul www.aippimm.ro sau http://programenationale2011.aippimm.ro/

Inscrierea in cadrul programului este continua si se desfasoara pana la epuizarea bugetului programului.

5. Pot sa achizitionez un teren si sa construiesc o hala pe acest Program?

Da, se poate.

 6.In cadrul programului se finanteaza activitati agricole: livada, ciupercarie sau o ferma de animale?

Aceste activitati de productie primara agricola nu sunt eligibile in cadrul Programului.

 7. Pot sa deschid un After School pe acest program?

Activitatile din domeniul educational sunt eligibile, daca la momentul inscrierii in Program exista avizul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pentru desfasurarea acestei activitati. Acest document va fi incarcat in aplicatia de inscriere la Program

 8. La infiintarea unui SRL-D se poate opta pentru microintreprindere neplatitoare de TVA?

 Da, se poate.

 9. La infiintarea unui SRL-D se poate opta pentru impozit de 3% pe cifra de afaceri?

 Da, se poate.

 10.Tinerii care au implinit recent 35 de ani mai pot aplica?

  Persoanele, care au implinit deja varsta de 35 de ani inainte de ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata la Registrul Comertului, nu mai pot aplica in cadrul acestui Program.

Daca la data inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata debutanta in Registrul Comertului, conditia referitoare la varsta este indeplinita, aceasta se considera indeplinita pe intreaga perioada de acordare a facilitatilor.

11.Daca la evaluarea planului de afaceri primesc un punctaj mic si nu obtin AFN,  pot totusi sa beneficiez de celelalte facilitati acordate pe Program?

Da, daca aveti un punctaj mai mic de 60 de punte la evaluarea planului de afaceri nu veti primi AFN, dar puteti beneficia de celelalte facilitati ale programului.

 12. Unde gasesc planul de afaceri?

  Pe site-ul institutiei, www.aippimm.ro, sau http://www.aippimm.ro/articol/comunicate/nou-ghidul-solicitantului-pentru-programul-pentru-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri/  este postat Ghidul Solicitantului. In acest Ghid gasiti  si modelul planului de afaceri, pe care il veti completa on-line.

 13. Pot sa folosesc suma de 10 000 de euro echivalent in lei pentru rambursarea unui credit existent?

Rambursarea creditelor nu este cheltuiala eligibila pe Program.

14.  Chiriile sunt suportate pe Program?

 Plata chiriilor este cheltuiala eligibila in cadrul programului.

15. Pot sa achizitionez un spatiu comercial in cadrul acestui Program?

Da, achizitionarea unui spatiu comercial este cheltuiala eligibila.

16. Cheltuielile cu amenajarea ( faianta, gresie, reparatii) unui spatiu sunt eligibile?

Da, sunt cheltuieli eligibile.

17. Dupa ce a primit finantare, SRL-D mai poate aplica si pe alte programe cu finantare nerambursabila, anul acesta sau anii urmatori?

Da, un SRL-D chiar daca primeste sau nu finantare, poate aplica si pe alte programe cu finantare nerambursabila.

 18. Ce se intampla cu SRL-D daca nu obtine finantare?

Societatea debutanta isi poate desfasura activitatea si beneficiaza de toate facilitatile mentionate in  Ordonanta nr.6/02.02.2011. De asemenea, atat timp cat are statutul de societate debutanta se poate reinscrie pentru obtinerea alocatiei financiare nerambursabile.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »    Stiri ultima ora