4 pasi simpli pentru crearea unui site

4 pasi simpli pentru crearea unui site Data: 21 noiembrie 2011   Ora: 17:18

Inca utilizezi Paginile Aurii ca forma principala de publicitate? Publicitatea prin print digital isi are locul bine stabilit in lumea marketingului insa in secolul 21, orice firma – indiferent de dimensiuni trebuie sa aiba un site web pentru a avea succes in afaceri.

De ce este util un website

Principalul motiv pentru care trebuie sa ai un website este acela ca toata lumea se asteapta sa faci acest lucru! Majoritatea persoanelor utilizeaza internetul si cauta informatii legate de business in mediul online. Consumatorii au devenit dependenti de internet pentru a cauta produse si servicii. De asemenea, industria telefoanelor smartphone a condus la accelerarea utilizarii internetului, prin aplicatii specifice care localizeaza restaurante, magazine, furnizori de servicii etc.

Ideea principala este ca firma ta are nevoie de un website la fel de mult precum necesita un telefon sau o sigla. Din fericire, siteul unei firme nu trebuie sa fie complex. Acesta poate contine 1-3 pagini cu informatii de baza despre firma, locatie, datele de contact, orele de functionare, produsele sau serviciile comercializate.

Iata care sunt pasii pentru ca IMM-ul tau sa patrunda in lumea virtuala:

1. Selecteaza un domeniu. Primul pas este alegerea denumirii domeniului de internet. Domeniul va fi inregistrat printr-un web host. Evita sa utilizezi serviciile gratuite de URL-uri, precum blogspot.com si alege un domeniu de genul www.nume-firma.ro. Cu toate acestea, deoarece au fost inregistrate milioane de domenii, este posibil sa nu fie disponibila denumirea pe care o doresti. In acest caz, indicat ar fi sa utilizezi un numar in cadrul denumirii sau chiar sloganul firmei, pentru a obtine un domeniu unic.

Vezi si Ghid pentru alegerea denumirii potrivite a unui website.

2. Inchiriaza un serviciu de web hosting

Printre web host-urile cu servere in Romania se numara Hostway, Zooku, Newhost, xServers, Redhost, Mxhost etc, preturile anuale fiind in medie de 5 $. Acorda atentie uptime-ului garantat de companiile de hosting (SLA), cat si spațiului web alocat.

3. Webdesign pentru siteul tau

Daca ai cunostinte in IT, este posibil sa realizezi webdesignul in stil propriu, putand economisi o suma importanta de bani. Utilizand template-uri si unelte gratuite puse la dispozitie de compania de web hosting, poti crea un site cu aspect profesionist.

Alta optiune ar fi angajarea unui profesionist – graphic designer si programator pentru a pune la punct siteul firmei. Acesta este cel mai bun mod de a oferi unicitate si profesionalism siteului. Dezavantajul consta in costurile ridicate asociate unei colaborari cu un specialist in IT. Asigura-te ca ai vazut portofoliul lor inainte de colaborare.

4. Publica informatiile pe internet

Ultima etapa consta in publicarea informatiilor online. Daca ai ales un web host, acesta iti ofera de obicei sfaturi, articole si tutoriale despre cum sa uploadezi fisierele pe internet. Publicarea pe net inseamna practic transferarea datelor din calculator pe serverul de web hosting. Acest lucru este posibil prin intermediul unui instrument de uploading de pe internet, sau folosind un software de File Transfer Protocol (FTP).

Urmeaza acesti pasi pentru a-ti lansa afacerea pe internet!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

internet, hosting, websitesiteul, firma, denumiriidomeniu, lumea, posibilutilizezi, informatii, alegereacauta, lucru, constaserviciile, profesionist, daca