Ghid: alegerea denumirii potrivite pentru un website

Ghid: alegerea denumirii potrivite pentru un website Data: 7 noiembrie 2011   Ora: 16:54

Existenta unei afaceri pe internet incepe cu alegerea denumirii domeniului web. Acesta va fi adresa unde vizitatorii vor naviga pentru a intra in contact cu firma ta. O denumire favorabila a siteului poate creste numarul de vizite pe internet, iar un nume nepotrivit poate indeparta vizitatorii de la siteul tau, conducandu-i spre siteurile concurente.

Iata cateva sfaturi pentru alegerea denumirii perfecte a domeniului web pentru afacerea ta:

1. Opteaza mereu pentru extensia ro sau com a siteului. Majoritatea clientilor interesati de firma ta se asteapta ca domeniul siteului sa aiba terminatia ro sau com si vor face tot ce e posibil pentru a gasi siteul cu aceasta terminatie, in final ajungand pe siteurile concurentilor.

2. Inregistreaza domeniul ales cu toate terminatiile: ro, com, net, co.uk, eu, org. Astfel, eviti inregistrarea siteului tau de catre competitorii care doresc sa iti fure clientii.

3. Cu cat numele siteului este mai scurt si mai usor de tiparit, cu atat scad sansele ca vizitatorii sa tipareasca gresit denumirea siteului si sa navigheze pe alt website. Ideal, numele siteului ar trebui sa contina sub 8 caractere si sa fie format din doua cuvinte simple, usor de tiparit si de retinut, relevante pentru afacerea ta.

4. Utilizeaza cuvinte care fac referire la firma si la produsele sau serviciile pe care le oferi.

5. Inregistreaza domenii de internet pentru toate produsele si serviciile firmei tale.

6. Evita cratimele, pentru mai multa usurinta in tastarea si memorarea siteului.

7. Includerea cifrelor in denumirea siteului aduce de regula confuzie, la fel ca si in cazul cratimelor. Cu toate acestea, daca numele siteului incepe cu un numar (de preferat 1), acest lucru poate contribui la sporirea prestigiului siteului si la dobandirea recunoasterii siteului ca fiind unul de top. Totodata, daca un domeniu nu este disponibil, adaugarea unei cifre drept prefix poate fi o solutie.

8. Acorda atentie trademark-urilor!

9. Daca ti se potriveste un domeniu care este deja inregistrat, asteapta pana cand acesta expira si achizitioneaza-l la momentul oportun.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

siteului, poate, firmavizitatorii, numele, internetdomeniul, afacerea, domeniusiteurile, inregistreaza, serviciilecuvinte, denumirea, tiparitusor, produsele, siteul