Girare bilete la ordin

Girul este o semnatura pe o cambie sau pe un bilet la ordin prin care proprietarul titlului dispune plata sumei prevazute in document catre o anumita persoana si la o anumita data.

Operatiunea de gir mai poarta numele de andosare. Girarea cambiei sau a biletului la ordin catre o societate bancara poarta denumirea de scontare.

Prin girare se garanteaza plata datoriei catre creditor.

Girul este este un act prin care posesorul titlului, numit girant, transfera altei persoane numita giratar, printr-o declaratie scrisa si subscrisa pe titlu odata cu predarea acesteia, toate drepturile care decurg din titlul astfel redactat si completat.

Girul este neconditionat si priveste intreaga valoare a biletului la ordin sau cambiei. Giratarul dobandeste toate drepturile detinute anterior de girant.

Giratarii sunt persoane care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert, in cazul in care acesta din urma este incapabil sa le achite. Girantii unui bilet la ordin sa a unei cambii sunt solidari raspunzatori de acceptarea si plata la scadenta a acestuia.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »