Garantia de restituire a platii (retention guarantees)

Contractele in domeniul constructiilor prevad, de obicei, plati interimare pe baza certificatelor emise de ingineri, care dovedesc indeplinirea unei anumite cantitati de munca sau a unei anumite etape a proiectului. Aceste plati interimare permit contractantului finantarea operatiunilor.

Angajatorul este autorizat sa retina un procent din rate, in general intre 5 si 10%, ca marja de securitate in cazul defectiunilor ce pot sa apara la un nivel mai avansat al constructiei. Contractantii si angajatorii convin de obicei ca plata interimara sa fie facuta intr-o singura etapa, in schimbul garantiilor de restituire.

Scopul lor este similar cu cel al garantiilor de restituire a avansului in sensul ca asigura o rambursare a platilor facute de angajator si sunt asemanatoare garantiilor de performanta, asigurand angajatorul in cazul in care contractantul nu finalizeaza proiectul. Spre deosebire de garantiile de restituire a avansului, care contin un mecanism de reducere, cantitatea maxima care poate fi platita prin garantia de restituire a platii poate creste in concordanta cu eliberarile succesive ale retinerilor monetare.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »