Garantia de restituire a avansului (repayment/advance payment guarantees)

De cele mai multe ori in cazul contractelor majore, exportatorul sau contractantul negociaza in vederea platii in avans, care de regula variaza intre 5% si 30% din valoarea contractului, principalul scop al acestuia fiind finantarea tranzactiei, in faza de inceput a executarii. La randul lui, importatorul sau antreprenorul va cere o garantie de restituire a avansului care sa asigure restituirea platii in avans in eventualitatea neexecutarii.

De cele mai multe ori, garantiile de restituire a avansului contin o clauza de reducere, care ofera o reducere a sumei maxime atunci cand exista semne de executie in curs. Valoarea maxima este de obicei redusa la zero atunci cand marfurile au fost transportate sau cand lucrarile au fost finalizate pana la valoarea la care a fost facuta plata in avans. In acel moment, garantia de restituire a avansului inceteaza sa mai aiba vreun efect, iar finalizarea tranzactiei va fi asigurata de o garantie de performanta.

Este recomandat ca garantia de restituire a avansului sa stipuleze explicit faptul ca aceasta nu intra in vigoare inaintea primirii platii in avans.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »