POR Axa 5 DMI 5.3 Verificarea documentelor de eligibilitate la vizita la fata locului inaintea semnarii Contractului de finantare

Data: 14 aprilie 2011   Ora: 10:21

Inaintea emiterii deciziei de finantare si respectiv semnarea contractului de finantare, solicitantul va fi notificat in scris asupra datei de efectuare a vizitei la fata locului a reprezentantilor OI si AM POR.

La data efectuarii vizitei, solicitantul trebuie sa prezinte documentele (in original):

- toate documentele legale privind proprietatea asupra imobilului

- autorizatia de construire

- documentele de eligibilitate valabile la data depunerii acestora (in perioada precontractuala), in original:

- Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata exigibile a impozitelor si taxelor catre bugetul general consolidat, eliberat de Directia Generala a Finantelor Publice - Administratia Finantelor Publice;

- Certificat fiscal privind impozitele si taxele locale eliberat de primarie;

- Documentele financiar-contabile (situatii financiare ale solicitantului)

- Documentele statutare

- Extras de carte funciara sau alte documente care sa ateste ca terenul este liber de orice sarcini

- Hotararea de aprobare a proiectului,  a cheltuielilor legate de proiect, in original.

- Avizul tehnic si acordul Inspectoratului de Stat in Constructii, privind documentatiile tehnico-economice pentru obiectivele de investitii finantate din fonduri publice.

- Avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte, daca este cazul, in conformitate cu prevederile HG nr. 1302 din 24 octombrie 2007 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 573/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrarilor Publice de Interes National si Locuinte. Avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrari Publice nu este necesar in cazul proiectelor de investitie cofinantate prin instrumente structurale decat daca se incadreaza in conditiile stipulate prin art.44 alin (2), respectiv o parte a finantarii proiectului este asigurata printr-un imprumut extern garantat de stat.

- Avizul NATURA 2000, prin care se dovedeste ca proiectul nu genereaza un impact negativ asupra ariilor naturale protejate, a habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, a ariilor naturale protejate (inclusiv asupra ariilor speciale de conservare si a ariilor de protectie speciala avifaunistica).

Atentie! In conformitate cu prevederile OUG nr. 164/2008, „orice plan ori proiect care nu are o legatura directa cu sau nu este necesar pentru managementul ariei naturale protejate de interes comunitar, dar care ar putea afecta in mod semnificativ aria, in mod individual ori in combinatie cu alte planuri sau proiecte, este supus unei evaluari adecvate a efectelor potentiale asupra ariei naturale protejate de interes comunitar, tinandu-se cont de obiectivele de conservare a acesteia, potrivit legislatiei specifice in domeniu. Procedura de evaluare adecvata se finalizeaza cu emiterea avizului Natura 2000 sau a deciziei de respingere a proiectului ori planului, dupa caz.”

In cazul cererilor de finantare depuse in cadrul Programului Operational Regional se va solicita prezentarea avizului Natura 2000 in etapa precontractuala, de vizita la fata locului numai in cazul proiectelor propuse a fi implermentate in arii naturale protejate de interes comunitar.

Solicitantii de finantare vor trebui sa respecte prevederile legislatiei in vigoare cu privire la actele de reglementare privind protectia mediului si cu privire la procedura de reglementare specifica acestor acte asa cum sunt acestea reglementate prin Ordonanta de urgenta a guvernului nr. 164/2008. 

Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare.  Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare.

Autorizatia de construire se emite in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii, pe baza documentatie care cuprinde:

- Certificatul de urbanism, in copie;

- Dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor, care confera solicitantului dreptul de executie a lucrarilor de constructie in copie marcata cu stampila „conform cu originalul”.Proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, inclusiv referatele de verificare si, dupa caz, referatul de expertiza tehnica – semnate si stampilate in original (doua exemplare);

- Avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin certificatul de urbanism;

- Documentul de plata a taxei de emitere a autorizatiei de desfiintare, in copie, inclusiv documentele de plata a taxelor legale pentru avizele si acordurile necesare emiterii acordului unic, conform listei comunicate odata cu certificatul de urbanism, in copie.

Proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii este extras din proiectul executie si se elaboreaza in conformitate cu continutul-cadru prevazut in Anexa nr. 1 la Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii republicata, in concordanta cu cerintele certificatului de urbanism, cu continutul avizelor si al acordurilor cerute prin acesta.

Contractul de finantare va fi incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional, MT in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013 si solicitant.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora